Nakupię kapusty i będę siekł, siekł i siekł!
#gotowanie #bigos #gotujzhejto
PS Zdecydowanie lepiej czuję się niedojedzony niż przejedzony. BoOoze jak mi źle a to "tylko" 4 k kcal.
@AdelbertVonBimberstein FORSZMAK RÓB
@skorpion bigos lubię, kapusty nawalę, kalorycznie zrobię go fajnego a forszmak robiłem raz, lata temu i się nie znam, a bigos wychodzi mi petarda. W słoiki i będą weki.
@AdelbertVonBimberstein forszmak lubelski to idealny gulasz/zupa. nie mam pojęcia jak może nie wyjść.
bigos przypalisz, forszmak...hmmm, nie spotkałem się z przypalonym
@skorpion przecież bigos trzeba przypalić aby był najsmaczniejszy xd
@AdelbertVonBimberstein przypalony bigos to wymówka słabych! Jak nie masz wolnowaru, glinianego garnka to upiecz! Będziesz zaskoczony jaką petarda!
@Astro mam dobry gar taki z tefala z grubym dnem z 20 l. Będzie kręcone.
A bigos się przypala jak za szybko dasz pomidory (koncentrat whatever).
Forszmak zrob
@Cybulion no następny no. Bigos będzie. Kocham kapustę.
@AdelbertVonBimberstein zostałeś dyktatorsko przegłosowany
@AdelbertVonBimberstein rzekł mój stary:
"po imprezie weź co wlezie
dobrze pokrój, żeby jakiś gnój
się nie zadławił
wrzucaj do gara
nie ważna jest miara
dajesz przyprawy, choć nie masz wprawy
każdy na kacu zje prosto z gara
i nikt nie wspomni, kto taki gar sprawił"
Dobra, dobra. Spróbuj upiec. Podziękujesz mi później.
@AdelbertVonBimberstein Tylko kup dobrą, kwaśną kiszoną kapustę.
@Mr.Mars wiadomo
Zaloguj się aby komentować