Zostało mi trochę mięsa i wędlin po kolacji z urodzin córki, a że nie będę marnował, a mrożenie nie wchodzi w grę bo coś tam było już rozmrażane to staropolskim zwyczajem jutro robię z tego bigos.
Nakupię kapusty i będę siekł, siekł i siekł!

#gotowanie #bigos #gotujzhejto

PS Zdecydowanie lepiej czuję się niedojedzony niż przejedzony. BoOoze jak mi źle a to "tylko" 4 k kcal.
15

Komentarze (15)

@skorpion bigos lubię, kapusty nawalę, kalorycznie zrobię go fajnego a forszmak robiłem raz, lata temu i się nie znam, a bigos wychodzi mi petarda. W słoiki i będą weki.

@AdelbertVonBimberstein forszmak lubelski to idealny gulasz/zupa. nie mam pojęcia jak może nie wyjść.

bigos przypalisz, forszmak...hmmm, nie spotkałem się z przypalonym

@skorpion przecież bigos trzeba przypalić aby był najsmaczniejszy xd

@skorpion ubiegles mnie. forszmak to jest nadjedzenie

@AdelbertVonBimberstein przypalony bigos to wymówka słabych! Jak nie masz wolnowaru, glinianego garnka to upiecz! Będziesz zaskoczony jaką petarda!

@Astro mam dobry gar taki z tefala z grubym dnem z 20 l. Będzie kręcone.

A bigos się przypala jak za szybko dasz pomidory (koncentrat whatever).

Forszmak zrob

@Cybulion no następny no. Bigos będzie. Kocham kapustę.

@AdelbertVonBimberstein zostałeś dyktatorsko przegłosowany

@skorpion @Cybulion to w takim razie jesteście zobowiązani do podpowiedzi jakimś przepisem

@AdelbertVonBimberstein rzekł mój stary:

"po imprezie weź co wlezie

dobrze pokrój, żeby jakiś gnój

się nie zadławił

wrzucaj do gara

nie ważna jest miara

dajesz przyprawy, choć nie masz wprawy

każdy na kacu zje prosto z gara

i nikt nie wspomni, kto taki gar sprawił"

Dobra, dobra. Spróbuj upiec. Podziękujesz mi później.

@AdelbertVonBimberstein Tylko kup dobrą, kwaśną kiszoną kapustę.

Zaloguj się aby komentować