Z wczorajszej nocy, ten sam protokół tylko mąka nie razowa ale zwykła. Ciasto było mniej solidne ale bąbelki na lekki +. Smakowo dalej spoko. Skończę mąkę i wracam do razowej.

#bojowkapiekarska #chleb #wchodzwemnietypysznyskurwysynu
ErwinoRommelo userbar
b496b7fc-7680-447f-b364-17721b040398
a0acad1d-0706-4c99-ad6d-3449a7d019a7
CzosnkowySmok

@ErwinoRommelo zjadłeś całego? XD

Wiem że zjadłeś xD

ErwinoRommelo

@CzosnkowySmok polowe :p druga była dla paszki na śniadanko bo z rana o 11 bidulka na nogach być musiała.

UmytaPacha

@ErwinoRommelo za ten poranny chlebek zajadaj erwinko

e86e5ea4-2cde-4649-a43a-4573312466db
ErwinoRommelo

@UmytaPacha ( ͡o ͜ʖ ͡o)

UmytaPacha

@ErwinoRommelo erwinke co nie klikusiasz

ErwinoRommelo

@UmytaPacha a nic siedze zamulam, opowiadaj co tam cwierakaja paszki

ErwinoRommelo

@UmytaPacha Wieczorkiem będzie tentegowany

(° ͜ʖ °)

UmytaPacha

@ErwinoRommelo w sensie w piątek czy jeszcze ten wieczorek :v

Bo nie wiem czy chować masło

ErwinoRommelo

@UmytaPacha po nastepnym cyklu ladowania erwinka

UmytaPacha

@ErwinoRommelo ciekawe czy ładowania, czy lądowania

a jak ładowania to gdzie się wpina kabel

UmytaPacha

@ErwinoRommelo üüüüüüüü (ʘ‿ʘ)

ErwinoRommelo

@UmytaPacha dopiero z pieca wyskoczył, jeszcze chrupie delikatnie tracąc temperaturę, szepta « Zjedz mnie Erwinku… wysmaruj mnie masełkiem i zjedz mnie. »

UmytaPacha

@ErwinoRommelo mi też szepcze przez zdjęcie ale znacznie wulgarniej

ErwinoRommelo

@UmytaPacha tylko ehh kielecki się skończył zoztalo tylko troszkę na dnie słoika max na jedna kanapeczkę ….

UmytaPacha

@ErwinoRommelo nawet mi nie przypominaj ehhh

Pan_Buk

@ErwinoRommelo Po co piekarze (oraz Ty) smarują upieczony chleb surową mąką?

ErwinoRommelo

@Pan_Buk sypiesz przed pieczeniem, i niewiem XD upieklem w sumie 3 chlebki i tak mi smakoje. Moze @moll wie czy ma to jakis specyficzny cel poza estetyka.

moll

@Pan_Buk @ErwinoRommelo sypie się przed pieczeniem, na etapie formowania, taki omączony łatwiej do formy wturlać/wysypać z koszyka do wyrastania. I to co od spodu w mące nie przywiera do blachy/formy jak pieczesz

ErwinoRommelo

@moll ale ta maka wypieczona jest przepyszna !

moll

@ErwinoRommelo smaczne z pożytecznym, czego więcej chcieć?

Pan_Buk

@moll Ja piekę w maszynie do chleba i tam się nie da omączyć. Maszyna miesza, ja wyjmuję śmigiełka, a potem to już wyrasta i po 2,5 godzinach włączam pieczenie.

moll

@Pan_Buk i to wiele wyjaśnia

splash545

@ErwinoRommelo wygląda bardzo dobrze

Zaloguj się aby komentować