W poniedzialek zatrudnili u mnie nowego typa. Dzisiaj na przerwie pyta sie mnie jakie polskie dania najbardziej lubie i moge polecic. Zainteresowala go pieczona golonka, ale jak pokazalem mu zdjecie, to stwierdzil ze on by tego nigdy nie zjadl bo takie to tluste i bardzo niezdrowe.
No i ok gdyby nie to ze jak narazie to typ pali na kazdej przerwie po 3 papierosy, je tylko chipsy, batony i zupki chinskie, a dotego wyglada jakby niewylewal za kolnierz.
I on mi wyjezdza ze golonka jest dla niego zbyt niezdrowa.
(╯ ͠° ͟ʖ ͡°)╯┻━┻
No sie musialem wygadac

#emigracja #jedzenie #uk
e7cc1f67-10da-4e9e-b78c-458b5e91c6d4
Okrupnik

@Mielonkazdzika fokin bastard

koszotorobur

@Mielonkazdzika - niestety Brytole mało wiedzą o jedzeniu - a już prawie wcale nic o zdrowym odżywianiu

Mielonkazdzika

@koszotorobur To troche zalezy na kogo sie trafi. W poprzedniej pracy mialem spoko kulinarna grupe. Przescigalismy sie w roznych daniach, przynosilismy do pracy zeby reszta sprobowala. Nadal nieraz z nimi wychodze do jakis ciekawych restauracji.

Za to ci z ktorymi teraz pracuje to nie maja pojecia o dobrym jedzeniu. Dla nich pozywienie to, chipsy, chinskie zupki, ciasta, kanapki, i te ich paszteciki "sausage rolls"

koszotorobur

@Mielonkazdzika - ja jestem bardzo zdziwiony jak w kraju gdzie jest tyle programów kulinarnych i tyłu dobrych kucharzy i książek kucharkich oraz ludzi z różnych kultur, którzy potrafią gotować swoje przepyszne jedzenie, jest tak mało rdzennych mieszkańców, którzy mają podstawową wiedzę o gotowaniu i jedzeniu

Opornik

@koszotorobur No są w UK ludzie którzy w życiu nic nie ugotowali, tylko wpierdalają fast food. Trochę straszne.

zboinek

@koszotorobur @Mielonkazdzika oni kur... jedzą gąbkę zamiast chleba, czego tu wymagać

HolQ

@zboinek przyniosłem raz typowi w pracy polski chleb, bo nie mógł zrozumieć dlaczego dla mnie tutejszy "chleb" to pieprzona gąbka i uważał, że przesadzam. Po tym Co kilka tygodni prosił mnie żebym mu przywiózł kolejny .

Erebus

@Mielonkazdzika w dodatku właśnie tłuste=zdrowe

Opornik

@Mielonkazdzika 


#uk

Gadam kiedyś z angolem. Mówię mu o smalcu - że ok niby lard, ale z majerankiem, skwarkami, cebulką/czosnkiem jest pycha.


Krzywił się z obrzydzenia, a parę dni potem przyniósł angielski przysmak - pork scratchlings.

Aż dziwne że to się u nas nie przyjeło.

b6f0a529-d0bb-496d-83b2-00c4ef643ca5
maks_kow

@Mielonkazdzika Mało kto wie, ale to właśnie uroda brytyjskich kobiet i wytworna kuchnia wyspiarska uczynily z brytoli najslynnijeszych żeglarzy.

Za to powszechnie znany fakt, to że najlepsze w angielskim śniadaniu jest to, że nic gorszego ciebie tego dnia nie spotka


22907057-8324-4e55-b9d8-b98c4677d212
Rozpierpapierduchacz

@Mielonkazdzika Nie piję jakoś często, nie palę i nie obchodzi mnie, czy jest zdrowa. Ale w istocie jest tłusta jak Dorota Welltmeister obtoczona w smalcu i nie lubię XD


I nic mi z tego powodu nie jest ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Mielonkazdzika

@Rozpierpapierduchacz zawsze podejzewalem ze papierosy maja negatywny wplyw na odczucie smaku. Zaczyna sie to potwierdzac.

HolQ

@Mielonkazdzika maja i to ogromny. Pracuje w dużej firmie spożywczej jako technik w labie R&D . Pale około paczki dziennie. Kiedy testujemy produkt , nowa recepture i porównujemy do innej itp to ciężko jest mi wychwycić różnice, podczas gdy pozostali są w stanie bez problemu odróżnić, nie mówiąc już o typie na stanowisku flavourist, z 20-letnim doświadczeniem, który po spróbowaniu zaczyna sypać "kwiecistym", profesjonalnym opisem smaku ;D

Zaloguj się aby komentować