W poniedziałek był rosól więc została wołowina i kurczak. Trochę mielenia, przyprawienia i mamy farsz. Dużo farszu. Chyba jeszcze jakieś paszteciki będę musiał upiec.
#jedzenie #jedzzhejto #gotujzhejto #gotowanie #prostyobiad
bc649e85-166f-4c27-b740-931168124581
wonsz

@Zielonypomidor pierogi "z mięsem" to tylko z wołowych płucek


Ale zagospodarowanie resztek niczego sobie...

Zielonypomidor

@wonsz Dlatego nawet nie użyłem tego sformułowania. Nawet nic o pierogach nie wspomniałem.

Neetowiec

@Zielonypomidor Pyszne pierogi z mięskiem.

Zielonypomidor

@Neetowiec Smakowe ale prawie 3 h z myciem.

UncleFester

@Zielonypomidor

Mięska z rosołu i ugotowane grzybki suszone zmieliłem, dodałem jajko, przyprawy i zapiekłem w naczyniu żaroodpornym, wyszedł smaczniasty pasztet.

wonsz

@Zielonypomidor no ale opis i zdjęcie mówi samo za siebie. No i szczypiorku będę musiał spróbować bo ciekawie wygląda.


Do ruskich polecam miętę do farszu i ew. kolendrę jak szczypiorek na zdjęciu.

Zielonypomidor

@UncleFester O szybkie rozwiązanie problemu.

Zielonypomidor

@wonsz Mięte już używam do jagód i truskawek. w małej ilości do przełamania samku.

UncleFester

@Zielonypomidor Też dziś walczyłem, jeszcze się studzi.

UncleFester

@wonsz

"Do ruskich polecam miętę do farszu ..."

Nieeeeee mięta to zuuuuuoooooo.

Nie przyprawia się jedzenia pastą do zębów.

wonsz

@Zielonypomidor to można się zdziwić jak dobrze idzie że słonym ruskim. Ale niewiele.

orzeszty

@UncleFester Też nie toleruję tej przyprawy, za młodu lubiłem ale później miałem instant sraczkę od samego zapachu.

Mr.Mars

@Zielonypomidor Taki to pożyje na tych pierogach z mięsem.

Zielonypomidor

@Mr.Mars Raczej przytyje.

wonsz

@UncleFester @orzeszty jak się żre pastę do zębów za gówniaka to tak to jest

Mr.Mars

@Zielonypomidor A widzisz, zapomniałem zapytać, a zaciekawiło mnie coś.


Dlaczego te pierogi sa takie białe? Mało jajek w cieście? Jakąś specjalna mąka? Czy poprostu światło tak pada do zdjęcia i mnie się wydaje, że sa białe?

Zielonypomidor

@Mr.Mars Nie dodaje jajek do ciasta. 3 mąka 2 wrzątek 0.25 masło i sól, przepis po prababci jeszcze i tak się u mnie robi. Z jajkiem to czasami do świeżych owoców.

MrBean

@Zielonypomidor Co robisz żeby mięso z rosołu nie stwardniało po ostudzeniu?

Zielonypomidor

@MrBean Zostawiam w rosole.

UncleFester

@wonsz

@UncleFester @orzeszty jak się żre pastę do zębów za gówniaka to tak to jest

Skąd wiedziałeś?

UncleFester

@Zielonypomidor ciasto zaparzane - do pierogów idealne

rakokuc

@Zielonypomidor pierogi z odpadków po rosole to mógłby być sens życia. Gdyby tylko nie istniała wóda i lasery

ronald-nie-kumam

@Zielonypomidor Szanuje w opór za dobre gospodarowanie jedzeniem. Nienawidzę marnować pożywienia i wkurwia mnie gdy ktoś z otoczenia to robi.

Felonious_Gru

@UncleFester przecież pasta do zębów ma smak cybamonu, a nie mięty

Zielonypomidor

@Felonious_Gru Ech przecież wiadomo, że truskawka.

UncleFester

@Felonious_Gru

przecież pasta do zębów ma smak cybamonu, a nie mięty


Jak jeszcze miałem zęby, to istniała tylko pasta NIVEA.

Miała konsystencję towotu, smak kredy i zapach mięty, deliszys.

Całe pokolenie ma przez nią traumę.

Felonious_Gru

@UncleFester jeczysz jak grubywujo z wykopu ( ͠° ͟ʖ ͡°)

UncleFester

@Felonious_Gru Nie znam, nie znam.

Zaloguj się aby komentować