Trochę zdjęć z procesu pieczenia. Więcej zdjęć w komentarzu, bo jest limit 5 zdjęć. Przyznam się nieskromnie, że jestem bardzo zadowolny z efektu.
Zrobiłem tym razem bez termoobiegu - w ogóle. Rozgrzanie najpierw przez 50 minut na maksa, potem po prostu 50 minut grzałką od góry na 200°C. Nie ma obiegu powietrza - nie wysusza się tak ciasto - lepiej wyrasta. A temperatura jest dzięki kamieniom. Na blasze (takiej domyślnej - cienkiej, jakaś gruba co zmagazynuje dużo energii też da radę) myślę, że taki sposób pieczenia mógłby nie przejść.
T +0m
Zrobiłem tym razem bez termoobiegu - w ogóle. Rozgrzanie najpierw przez 50 minut na maksa, potem po prostu 50 minut grzałką od góry na 200°C. Nie ma obiegu powietrza - nie wysusza się tak ciasto - lepiej wyrasta. A temperatura jest dzięki kamieniom. Na blasze (takiej domyślnej - cienkiej, jakaś gruba co zmagazynuje dużo energii też da radę) myślę, że taki sposób pieczenia mógłby nie przejść.
T +0m
@Pjorun kocur, mógłby służyć jako chleb wzorcowy
@kon-jakub A bardzo dziękuję za miłe słowa:) Jeszcze pół roku temu, gdyby ktoś mi powiedział, że taki chleb będę robić to bym się mu postukał w głowę :D
@Pjorun Bardzo ładny. Ta kratka to must have u każdego piekarza, widzę ją u każdego
Nie ogarniam nadal jak po pierwsze wychodzą takie bąble na powierzchni (mi ani razu nic cokolwiek by to przypominało nie wyszło), po drugie ech te dziury i ich układ.
@GazelkaFarelka Ja też nie ogarniam jak te bąble się robią xD
@Pjorun Myślałam że to może od mąki ryżowej i raz obtoczyłam bochenek i wysypałam koszyk ryżową, ale nie.
Zaloguj się aby komentować