Na obiad dziś przygotowałem policzki wołowe duszone w winie i warzywach, do tego puree i buraczki z chrzanem. (wiem, że muszę popracować nad tym jak dania są podawane)
poliki wołowe to nadmięso. Nie zapraszam do dyskusji, bo nie ma o czym
no, a na deser zrobiłem babkę marmurkową, dodałem do niej lukier cytrynowy i skórkę kandyzowaną.
#gotujzhejto #gotowanie
#jedzenie
Panie prawnik,ale wół by cię nie pozwał jakbyś zjadł więcej buraczków. Przytyć też od nich nie przytyjesz.
Ucz się od @rebe-szunis poniżej. On dał do ziemniaczków koperek.
@dsol17
ilość buraków to osobista preferencja i nic ci do mojej.
i w tym problem - wydaje ci się, że wiesz lepiej z miejsca.
@GordonLameman Ok. Czyli jednak wychodzę na buraka. No to sorki. A koperek polecam przetestować.
@dsol17
każdy wie o koperku do ziemniaków.
tutaj było puree z masłem i mlekiem.
a koperek dodaje gdy mam świeży z ogródka. A obecnie nie mam.
@GordonLameman Doniczka ogrodnicza na oknie. Nie wiem,czy uznasz,że ma sens,ale tak podpowiem. Owszem, kiepsko to wygląda w mieście na oknie,ale w ten sposób można mieć naturalny młody koperek i o tej porze.
Oczywiście można i suszony kupić - no ale to wiadomo że to nie do końca to samo.
@dsol17
mnie mieszkam w mieście, mam dom z ogrodem.
koperek jest jednak nisko na mojej liście. W domu mam
bazylie, rozmaryn i tymianek. do tego kolendra.
reszta z ogródka.
@GordonLameman że nadmięso to się zgodzę, w szczególności długo gotowane, ale cenę wyjebało ostatnio tak że nie wiem o co chodzi - chyba się popularne stały. Świeca wołowa też...
@GordonLameman (wiem, że muszę popracować nad tym jak dania są podawane)
Przecież to jest jeden z najładniejszych widoków ( ͡ʘ ͜ʖ ͡ʘ) aż muszę się nawpierdalać rogali bo głodny się zrobiłem
@GordonLameman Damn, Ty tej skórki to żeś napierdolił Panie Majster!
@Giban Żona lubi
Zaloguj się aby komentować