Boczek łopatka kiełbaska pieczary cukinia marchew czosnek cebula papryka por pomidory i masa ziół. Jest w pytę.
#gotujzhejto #chlopskakuchnia
ładnie wygląda, łopatkę wczesniej podsmażałeś? była miękka? warzywa od razu wrzuciłeś czy pod koniec?
Tak. Zależy jakie mięsa masz. Boczek wytapiam. Potem inne mięsa,cebula por czosnek. Wszystko lecisz w jednym garze. Warzywa lecą od twardych marchew seler do miękkich typu cukinia pieczarki. Po 2h mięso można jeść łyżeczka:) jedna habanero na gar daje fajne wrażenia.
Ale bym ojebał taki gulasz...
@Koneser jo tyż
@Dildorsz o jesu! Uwielbiam takie klimaty. Na pewno wyśmienity bogracz
@Dildorsz bardzo ładne omnomnomsy
Weź to panie domu teraz w warunkach polowych
Mam skojarzenia z kingdom come deliverance i tamtejszymi garnkami
@Dildorsz Przez to że wygląda jak by ktoś już raz to zjadł to musiałbym być na mega głodzie żeby to zjeść.
@myoniwy a smakuje jeszcze lepiej!
Pan delikatny? Bigosu też nie jadasz?
@Dildorsz ufff, aleś mi pan smaka narobił, a rzadko jedzenie ze zdjęcia takie reakcje u mnie wywołuje.
Tylko jednej rzeczy brakuje, takiego gigantycznego wiatraka żeby zapach niósł się po całej okolicy i wszystkich wkurwiał, że takich smakowitości nie mają pod ręką xD
Niby o bigosie ale...
Jak stary podrzuci mokrego drewna to sygnał dymny daje znać okolicznym wieśniakom.
@Dildorsz wyglada bardzo smacznie
pozdrawiam
@Dildorsz Wygląda jak błoto w wiadrze XD
@JaktologinniepoprawnyWTF jedzenie jest w tym na górze ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Polecam dorzucić koperek
@Dildorsz zjadlabym se takiego kociolka :3
@Dildorsz jezus daj mnie to natychmiast czlowieku
O panie, ale bym go zjat
@Dildorsz O ziomeczku, jak będę kiedyś miał swoją działeczkę to też takie kociołki będę ogarniał
Koniecznie. U geslerowej tak nie zjesz xd
Nie ogarnę chyba paczkomatu. Która szuflada?
@Dildorsz Zalezy od wzrostu ale z doswiadczenia najlepiej sra sie do tych na wysokosci kolan
@Dildorsz 2 godziny? ja robię zazwyczaj maks 45 minut, ale robię w zamkniętym kociołku więc i ciśnienie wyższe - może dlatego wymagało mniej czasu. ogólnie danie bardzo smaczne i nawet dla mnie, osoby która nie lubi gotować - bardzo banalne.
@tatarysh ja też mam zakręcany, jednym garem coś koło 5 litrów idzie ogarnąć do 20 gości
Gx
@Man_of_Gx 10 gości maks, tak wpieprzają
@tatarysh jak pisałem w innym komencie - przywieranie do żeliwa jest trochę słabe, bo się lubi przysmażyć, więc jakieś liście kapusty stosowałem wg przepisów z neta. słabo działa.
@slynny_skorpion ja wykładam kapustą i ona może sobie przywrzeć, po to jest
Nam to żarcie bardzo syte wychodzi, dwa że to wawa, tu ludzie mało jedzą
Gx
@Man_of_Gx no to ja do taką kapuchę dożeram. chuj wi, może znowu rakieta spadnie, szkoda nie podjeść za życia
@Dildorsz Dej mnie to człowieku.
@Dildorsz Kolego, nie dajesz liści kapusty, żeby nie przywierało?
Dwa razy robiłem kociołek stojący - zawsze coś przywierało.
Co do zasady po ostudzeniu zaraz jest myty i nacieramy olejem. Nie widzę problemu z przywieraniem czegokolwiek. Może jak się przesadzi z temperaturą i da mało tłuszczu ale nie ma dramatu.
@Dildorsz wysmarowany boczkiem aż się chce wykąpać w tłuszczu. dopiero pierwszy sezon, może się nauczę. żeliwo chyba Rybnik.
@Dildorsz No, teraz to atomówa poszła!!
Smacznie to wyglada.
@Dildorsz a ta "miska" pod spodem to z jakiego materiału i jak zamontowałeś w "powietrzu" ten kociołek. Mam podobne miejsce na działce, w sensie wylożony taki kwadrat płytką, tylko nie mam tam niestety żadnego takiego "trzymaka".
Zwykły stojak. trójnóg z łańcuchem i kołowrotek. Podejrzewam, że na allegro tego pełno. Misa nie wiem. Chyba odzysk z jakiegoś grilla.
@Dildorsz ja to zawsze chetnie opierdole cos na cieplo xD
Zaloguj się aby komentować