Jeśli chodzi o wyrośnięcie, przeszedł moje wszelkie oczekiwania. Ciekawi mnie, jaki przekrój i smak, ale na to poczekam do rana.
Tak, porąbało mnie, jest już po północy, jutro do roboty.
.
@GazelkaFarelka mam w lodówce domowe masło ziołowe, razem moglibyśmy mieć wszystko
@Zielczan hehehe
@GazelkaFarelka Mój zakwas ma już 4 dni. Nie mogę się doczekać pierwszych wypieków.
Twoje wyglądają fajnie.
@Zielonypomidor @Zielczan tak się kiedyś żyło na tej wsi, każdy coś przyniósł i była impreza
@OrzeszQ ja wypiekłam trzeciego dnia. Tak pięknie rósł jak wściekły, po 3h podwajał objętość, że postanowiłam spróbować już dziś
Dobra idę spać
@Zielonypomidor Pomyślisz, że wkręcam ale dwa szynkowary właśnie mi stygną
@OrzeszQ Ja mam jeden. Nieużywany odkąd wędzarnie mam. No ale wędzonki też się znudzą.
@GazelkaFarelka Wyglądają na strasznie niezdrowe. Strzał insuliny przebije chyba sufit.
@Zielonypomidor lubię widzieć wpisy zielonych uYtkownikow
@GazelkaFarelka wrzuć ten przekrój
@justkilling
@GazelkaFarelka fajen
W smaku kwas prawie niewyczuwalny. Dziecko nie wyczuło, że coś jest nie tak. Spokojnie można pofermentować na tym zakwasie jeszcze dłużej / większą część mąki. Mam wrażenie że - w odróżnieniu od poprzedniych bochenków na drożdżach - nie czuć w nim aż tak bardzo tych 100 g mąki z pełnego przemiału.
Tak w ogóle to zaczęłam zagniatać recznie, chociaż w przepisie jest i do tej pory robiłam łyżką. Ale dużo mniej wygodnie się nią to robi, zwłaszcza przy gęstym cieście.
@GazelkaFarelka Ale bydlaki, gratulacje wyrośnięcia
@Pan_Buk Brownie jeszcze lepiej
Zaloguj się aby komentować