proste przepisy na mięso z piekarnika na 20 porcji szukaj

#kiciochpyta #pytanie #pomocy #gotowanie
Piechur

@Ciuplowski Rolada na propsie, choć trochę będzie pierdzielenia się z pieczarkami, no i pewnie wyjdzie mi za sucha. Dzięki i tak

Ciuplowski

@Piechur Dowalisz sosidła, to nikt nie zauważy

Piechur

@Ciuplowski Fak, no jeszcze ten bulion do zrobienia

Ciuplowski

@Piechur zawsze możesz ukręcić 20 mini kebsów

SuperSzturmowiec

nie znaleziono poszukiwanej frazy

Piechur

@Half_NEET_Half_Amazing Dla mnie ok, ale teściowie i szwagierka z tych nie lubiących eksperymentów - jakichkolwiek.

Lubiepatrzec

@Piechur jak nie lubią eksperymentów to zrób po prostu schabowych albo mielonych i tyle.

Half_NEET_Half_Amazing

@Piechur

no rzeczywiście eksperyment XDDDD

Piechur

@Lubiepatrzec Myślałem o tym, ale muszę oszczędzać czas na ten dzień, bo później impreza będzie. Ze smażeniem schabowych albo mielonych za dużo czasu schodzi, a pieczeń sobie sama w piekarniku będzie dochodzić.

roadie

@Piechur no to jak ma być prosto to bym wrzucił mięcho do worka do pieczenia i nawalił przypraw i niech się piecze.


Ewentualnie polecam taka fajna stronkę przepisnik Moniki, super stronka polecam gorąco

Piechur

@Half_NEET_Half_Amazing Nawet sobie nie wyobrażasz xD Muszą być znane dania i basta

Piechur

@roadie Chyba znam ( ͡~ ͜ʖ ͡°)

rakokuc

Każde danie można podzielić na 20 porcji, tylko czasami będą to bardzo małe albo bardzo duże porcje i wtedy trzeba mieć odpowiedni sprzęt ( ͡° ͜ʖ ͡°)

GazelkaFarelka

@Piechur moja mama robi plastry karkówki pieczone w brytfannie, marynowane w keczupie, w sumie też muszę ją spytać o przepis

moll

@Piechur bierzesz 2-2,5kg karkówki, może być w kilku kawałkach. Zamarynuj wieczorem, kolejnego dnia w pierwsze-lepsze żaroodporne, byle było duże i z pokrywą. Jak wiesz o której będzie jedzone to ustaw 140 stopni, daj temu 4,5 godziny jakieś i o godzinie zero wyciągasz do pocięcia na półmiski

moll

@CzosnkowySmok jedna taka kaczka jak na wejście to trochę mało na tyle luda xD


Lepsza byłaby karkówka, schab, albo cycki z indyka, bo to też duże

CzosnkowySmok

@moll to link do strony głównej kobieto

moll

@CzosnkowySmok na miniaturce kaczka, to mnie zmyliło xD

Piechur

@moll Wszędzie piszą, żeby po pieczeniu zostawić mięso do ostygnięcia, żeby było soczyste. Karkówka sama w sobie po wyjęciu będzie ok ze względu na tłuszcz czy lepiej też ostudzić?

moll

@Piechur coś Ty, normalnie gorące podajesz, to i tak będzie soczyste i się rozpadało

moll

@Piechur nie mam zdjęcia gotowego, ale sama zamarynowana karkówka przed pieczeniem wyglądała tak. Marynata na oleju robiona

e0f1500e-1b0a-4dcd-95b6-915f0d6a85e0
Piechur

@moll To jest przed pieczeniem? Jakie przyprawy poszły? Dajesz ketchupu?

moll

@Piechur masz szczęście, komuś to rozpisywałam xD


Miałam wtedy 2kg karkówki w 3 kawałkach


marynata:

2 łyżki papryki słodkiej

1 łyżeczka papryki wędzonej

1 łyżeczka czosnku suszonego

1 łyżeczka imbiru

2 łyżeczki majeranku

0,5 łyżeczki pieprzu białego

0,5 łyżeczki pieprzu czarnego

2 łyżki sosu sojowego jasnego

2 łyżki octu jabłkowego

5 ziarenek ziela angielskiego (młotkowałam)

3 liście laurowe (porwałam)

ok. 8 łyżek oleju (lałam na koniec, tyle, żeby z tego co powyżej wyszła Ci gęsta pasta)


Mięso oczyściłam i natarłam marynatą z przypraw. Do pojemnika na 24h


Do naczynia żaroodpornego wlałam jakieś 300ml wody. Włożyłam mięso. Zamknęłam. Do piekarnika - 6h w 140 stopniach.

Piechur

@moll Królowo, masz u mnie butelkę Muszynianki

Piechur

@moll Dzięki raz jeszcze - wyszło super kruche, miękkie o soczyste Następnym razem dodam tylko jeszcze trochę soli

VonTrupka

1.włóż mięso do piekarnika

2.wyciągnij po 1,5h


proste jak jebanie ༼ ͡° ͜ʖ ͡° ༽

GazelkaFarelka

@VonTrupka chuja tam proste, wyciągasz i podeszwa

VonTrupka

@GazelkaFarelka


@Piechur chciał prosty przepis na mięsiwo


jeśli chcesz prosty przepis na podeszwę, to też się jakiś znajdzie (´・ᴗ・ ` )

Zaloguj się aby komentować