#kiciochpyta #pytanie #pomocy #gotowanie
@Ciuplowski Rolada na propsie, choć trochę będzie pierdzielenia się z pieczarkami, no i pewnie wyjdzie mi za sucha. Dzięki i tak
@Piechur Dowalisz sosidła, to nikt nie zauważy
@Ciuplowski Fak, no jeszcze ten bulion do zrobienia
@Piechur zawsze możesz ukręcić 20 mini kebsów
nie znaleziono poszukiwanej frazy
szarpana wieprzowina
@Half_NEET_Half_Amazing Dla mnie ok, ale teściowie i szwagierka z tych nie lubiących eksperymentów - jakichkolwiek.
@Piechur jak nie lubią eksperymentów to zrób po prostu schabowych albo mielonych i tyle.
@Piechur
no rzeczywiście eksperyment XDDDD
@Lubiepatrzec Myślałem o tym, ale muszę oszczędzać czas na ten dzień, bo później impreza będzie. Ze smażeniem schabowych albo mielonych za dużo czasu schodzi, a pieczeń sobie sama w piekarniku będzie dochodzić.
@Piechur no to jak ma być prosto to bym wrzucił mięcho do worka do pieczenia i nawalił przypraw i niech się piecze.
Ewentualnie polecam taka fajna stronkę przepisnik Moniki, super stronka polecam gorąco
@Half_NEET_Half_Amazing Nawet sobie nie wyobrażasz xD Muszą być znane dania i basta
@roadie Chyba znam ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Każde danie można podzielić na 20 porcji, tylko czasami będą to bardzo małe albo bardzo duże porcje i wtedy trzeba mieć odpowiedni sprzęt ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Piechur moja mama robi plastry karkówki pieczone w brytfannie, marynowane w keczupie, w sumie też muszę ją spytać o przepis
@Piechur bierzesz 2-2,5kg karkówki, może być w kilku kawałkach. Zamarynuj wieczorem, kolejnego dnia w pierwsze-lepsze żaroodporne, byle było duże i z pokrywą. Jak wiesz o której będzie jedzone to ustaw 140 stopni, daj temu 4,5 godziny jakieś i o godzinie zero wyciągasz do pocięcia na półmiski
@CzosnkowySmok jedna taka kaczka jak na wejście to trochę mało na tyle luda xD
Lepsza byłaby karkówka, schab, albo cycki z indyka, bo to też duże
@moll to link do strony głównej kobieto
@CzosnkowySmok na miniaturce kaczka, to mnie zmyliło xD
@moll Wszędzie piszą, żeby po pieczeniu zostawić mięso do ostygnięcia, żeby było soczyste. Karkówka sama w sobie po wyjęciu będzie ok ze względu na tłuszcz czy lepiej też ostudzić?
@Piechur coś Ty, normalnie gorące podajesz, to i tak będzie soczyste i się rozpadało
@Piechur nie mam zdjęcia gotowego, ale sama zamarynowana karkówka przed pieczeniem wyglądała tak. Marynata na oleju robiona
@moll To jest przed pieczeniem?
@Piechur masz szczęście, komuś to rozpisywałam xD
Miałam wtedy 2kg karkówki w 3 kawałkach
marynata:
2 łyżki papryki słodkiej
1 łyżeczka papryki wędzonej
1 łyżeczka czosnku suszonego
1 łyżeczka imbiru
2 łyżeczki majeranku
0,5 łyżeczki pieprzu białego
0,5 łyżeczki pieprzu czarnego
2 łyżki sosu sojowego jasnego
2 łyżki octu jabłkowego
5 ziarenek ziela angielskiego (młotkowałam)
3 liście laurowe (porwałam)
ok. 8 łyżek oleju (lałam na koniec, tyle, żeby z tego co powyżej wyszła Ci gęsta pasta)
Mięso oczyściłam i natarłam marynatą z przypraw. Do pojemnika na 24h
Do naczynia żaroodpornego wlałam jakieś 300ml wody. Włożyłam mięso. Zamknęłam. Do piekarnika - 6h w 140 stopniach.
@moll Królowo, masz u mnie butelkę Muszynianki
@Piechur smacznego
@moll Dzięki raz jeszcze - wyszło super kruche, miękkie o soczyste
@Piechur proszę
1.włóż mięso do piekarnika
2.wyciągnij po 1,5h
proste jak jebanie ༼ ͡° ͜ʖ ͡° ༽
@VonTrupka chuja tam proste, wyciągasz i podeszwa
@GazelkaFarelka
@Piechur chciał prosty przepis na mięsiwo
jeśli chcesz prosty przepis na podeszwę, to też się jakiś znajdzie (´・ᴗ・ ` )
Zaloguj się aby komentować