#jedzenie #niegotujzhejto #gotujzhejto
Najtrudniej jest za pierwszym razem ale jakby kiedyś ci odbiło i spróbowałbyś lepić to jeszcze raz to pocieszę cię - upierdzielisz się jeszcze bardziej.
Te knedle wyglądają jakby wołały "zabij mnie" xd
Ale tak ogólnie to trudne sobie wybrałeś jak nie gotujesz zbyt często.
Widać sporo emocji w opisie,.napisz sonet o tych knedlach
@splash545 Obawiam się, że sonet byłby równie udany co danie
@Piechur Wydaje mi się, że bardzo byś się musiał postarać, żeby tak było. Poprzeczka jest bardzo nisko xd
@Piechur nie znam się na knedlach, ale robiąc kopytka albo gnocchi staram się kupować raczej mączne ziemniaki, z tych kl.A to wychodzi turbosraka. Jak się zbyt mocno kleją to podsypuję nie tylko mąką, ale też skrobią i daję im odpocząć z 20min.
Piorunuje na pocieszenie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Stashqo O, ciekawa porada z ziemniakami - ja wziąłem jakie miałem pod zlewem, nie mam pojęcia jaki gatunek
Im więcej mąki tym bardziej glinaiste, ciężkie, twarde, niesmaczne ciasto. Tak, jak w kopytkach. Myślę, że sekretem są odpowiednie i gorące ziemniaki.
Jak ciasto kleiste to łapki olejem natłuścić i od razu milej leci.
@Ziutson Moje łapki i bez tego są tłuste ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Za każdym razem jak robię knedle to kurwuję, że ciasto mi się klei do rąk i ostatni raz robię xD
@SidTheKid A próbowałeś z gorącymi ziemniakiami? Do gorących mąka, najpierw łyżką, potem rękoma. Jajko na samym końcu.
Zaloguj się aby komentować