Pizza test nr 7. W końcu ładnie się prezentuje, jest rezerwa na wiecej
#gotojzhejto #pizza #hejtopizza
50a98c64-7d09-47bb-9efa-bde87d71d4c9
b463922f-903c-433f-ad25-bcb883c3d0b4
8eed0749-faa9-44ea-95d9-88f54b158f22
Half_NEET_Half_Amazing

@Bankrut.pl

słodki jezu

mój żołądek aż zapiszczał

SuperSzturmowiec

@Half_NEET_Half_Amazing panie bieda, aż zgłodniałem choć nie jestem gł…godny xD to se 2 kromki z salcesonem i musztardą zjadłem

Zielczan

@Bankrut.pl zakładam, że nie modowałeś nic?

Bankrut.pl

@Zielczan Nic narazie, dopóki się nie znudzę;)

Zielczan

@Bankrut.pl kurde, to ładne wychodzą, chyba też zamówię po wypłacie

Bankrut.pl

@Zielczan To pierwsza która mi tak ładnie wyszła, dostrajanie i wyczuwanie piecyka wciąż trwa

jaczyliktoo

@Bankrut.pl człowieku przestan to udostępniać, jeszcze wieczorem to robi, ja tu z postem przerywanym walcze

Bankrut.pl

@jaczyliktoo o matko przechodziłem przez to, jak wybijała moja godzina jadłem jak pojebany pod korek a wczesniej na wkurwie sprawdzałem godzine co 5 minut

PinkSushi

Słodki Jezu w morelach, jakie piękne ciasto. Żarłabym jak dzika. Chciałabym tak umieć piec

Bankrut.pl

@PinkSushi Dwa miesiące prób, dasz rade jak poćwiczysz;)

Szuuz_Ekleer

@Bankrut.pl Nie da się patrzeć podczas głodówki w szpitalu

Bankrut.pl

@Szuuz_Ekleer Wspolczuje, jak mi się zdarzyło tsm być to zamówiłem suszi, przyniosła mi pielęgniarka

A_I

@Bankrut.pl ale sztos, podeslij przepis z jakiego robisz

Bankrut.pl

@A_I Vito Lacopelli Teraz sam kombinuje, zawsze hydracja 70% dopóki się noe znudzę. Kluczem jest poolish lub biga;) Jak co pisz na priv to pogadamy.

A_I

@Bankrut.pl ach ten wariat, muszę w takim razie z tego przepisu spróbować

https://m.youtube.com/watch?v=u7Hd6ZzKgBM

rakokuc

@Bankrut.pl weź wrzuć zdjęcie i przepis na Klub Miłośników Pizzy na Fb, to ci wyjaśnią dlaczego wszystko źle.


Proponuję, bo lubię czytać jak bóldupią. Sam placek zacny.

Bankrut.pl

@rakokuc Narazie mnie to nie interesuje, zreszta nie używam Fb

dolitd

Wygląda świetnie, ale dlaczego rant jest taki duży? To celowe?

Bankrut.pl

@dolitd Celowe, im wiekszy tym lepszy. Brzegi są najsmaczniejsze, dodatki to dodatek

wiacus

@Bankrut.pl dużo lepsza niż poprzednia. Tylko ser powinien być pod składnikami, nie na. :) Skraplałeś tu brzegi oliwą?

Bankrut.pl

@wiacus Tu się poerdolnalem Czasem w ferworze walki coś mi się pochrzani, pizza to spore emocje brzegi schlapane oliwa co czasem tez zapomne zrobic;)

Hawajskadlakazdego

@Bankrut.pl o ja, aż rozmrożę kilka kulek na weekend

Bankrut.pl

@Hawajskadlakazdego Jeszcze nie probowalem mrozić…

Hawajskadlakazdego

@Bankrut.pl ja robię zawsze na zapas ciasta i zaraz po kulkowaniu jedne zostawiam w TO a nadmiar do zamrażarki. Mam wtedy gotowe na zaś. Zamrożone kulki wyciągam dzień wcześniej na noc do lodówki, a następnie w zależności o której je potrzebuje ale co najmniej 5h przed spożyciem wyciągam z lodówki i trzymam w TO. Polecam ten stan, ponieważ robienie ciasta to dużo czasu + brudu, a tak zrobię raz 5kg i mam dużo pitcy

Hawajskadlakazdego

@Bankrut.pl a w sumie nawet jak z pitcowania epickiego mi zostają kulki bo np. za dużo gościom było to takie mocno wypracowane też daje do zamrażarki. Trzeba je tylko zmniejszyć przez ponowne kulkowanie i zmniejszenie ilości gazów w cieście ale mam smaka, dzisiaj wyciągam jutro wpierdalanie.

Bankrut.pl

@Hawajskadlakazdego O fuck, z pięciu kg robisz? Niezły świr:) Ja lubię co kilka dni przejść cały proces, placków robię 4-7 najczęsciej i mam zawsze poolish lub bige w pogotowiu. Niestety warunki nie pozwalają mi natrzymanie/mrożenie wiekszych ilości dlatego marzy mi się chłodnia

Bankrut.pl

@Hawajskadlakazdego Pokaż co tam upichcisz

Zaloguj się aby komentować