taguję #bojowkapiekarska bo inaczej nawet jak w społeczności się wrzuci to biją xD
@Pjorun Jak ją piekles na grillu? Używałeś kamienia? Przykrywales czymś?
@Shivaa Kamień szamotowy. Tak, grill musi być zamykany bo inaczej się dodatki nie zagrzeją. Sprawdzam temperaturę kamienia - jak jest 300°C to wrzucam pickę na 5-7 minut. Próbowałem też hajcować na ponad 450°C, ale węgla idzie jak pojebane i mega łatwo ja spalić wtedy.
To było jeszcze wtedy jak miałem błędne wyobrażenie nt. napolitany. W lekkim szoku byłem jak się okazało, że to zupa w cieście xD Dla mnie 5-7 minut w 300°C to sweet spot.
@Pjorun dzięki za tipy, też się zastanawiałam nad pieczeniem pizzy na grillu ale trochę się cykam xD
@Shivaa Nie ma co się cykać. Ale prawda nie jest to łatwe. Kilka pizz spaliłem xD Termometr na podczerwień to był game changer. Oraz lepszy brykiet, który się pali wolniej i dłużej i łatwiej o stałą temperature. Tani brykiet się wrzuci to jest przez 10 minut piekło i go nie ma już xD
Zaloguj się aby komentować