#gotowanie #jedzzhejto #jedzenie
Lubisz smalec?
@dildo-vaggins zamiast kroić możesz przepuścić przez maszynkę do mielenia
@moll próbowałem ale skwarki maja inna strukturę, wole krojone recznie, poza tym kroje sobie przy stole w salonie i oglądam serial, jakoś mnie to relaksuje xd
@dildo-vaggins Są rożne sitka do maszynki.
@Dzienpachniejakpoczatek ale kwadratowych nie widziałem, a jako wędliniarz hobbysta mam mnostwo oczek, od 1.8mm po szarpak z trzema oczkami. Maszynka zwyczajnie szarpie mieso zamiast je precyzyjnie kroić. Ostrzenie maszynki nie ma nic do rzeczy.
@dildo-vaggins fakt, struktura może być inna... O tym nie pomyślałam
Dobry smalec jest dobry. Fajnie ze napisałeś jak zrobić. Słusznie ze kroisz a nie mielisz, w cateringowych smalcach popełniają ten błąd. Twój wyglada tak jak z domu pamietam, jadłbym
@dildo-vaggins Natomiast warto połączyć oba rozwiązania. Ja czasami mielę słoninę, ale kroję podgardle z którego wychodzą skwarki. To o tyle fajne rozwiązanie, że podgardle łatwiej się kroi.
Zaloguj się aby komentować