Schab marynowany pod sous vide, karkówka do odpieczenia albo wolnowar, jeszcze nie zdecydowałam
#mollgotuje #wedlinydomowe #gotujzhejto
@moll jeszcze nie zrobiony a już wygląda dobrze.
@splash545 aż tak to nie xD tak jest łatwiej, bo nie muszę się głowić co to jest i ile już siedzi w lodówce. No i ile chciałam to trzymać przed przygotowaniem xD
Na oddzielnych kartach mam jeszcze rozpisane przyprawy, co dodwałam
@moll to się nazywa dobra organizacja w kuchni
@splash545 trzeba! Gorzej potem się w tych luźnych kartach połapać
@splash545 @moll
@PlatynowyBazant20
@moll Same fajne mięska ostatnio wrzucasz
@moll Jaką temperaturę i czas planujesz dla SV?
@chwastyodkuchni chcę spróbować bez cyrkulatora, wolnowar na low, tam będzie z 70 stopni, a czas to jeszcze się zastanawiam, muszę sobie doczytać dla schabu ile, tym bardziej że chciałabym w jednym kawałku te 400 przegrzać
@moll To temperatura zwyklaego pażenia dla schabu, pewnie piszą jaki czas dobrać do wagi.
@chwastyodkuchni też mi się tak wydaje. Na razie w zwykłym worku mam, czekam na paczkę z tymi do sv, będę przekladała do parzenia
@chwastyodkuchni czyli tak jak myślałam sama
> ładne mięsko trafiłam
ah tak? ( ͠° ͟ʖ ͡°)
każde ładne jak się zasypie torbą czerwonej papryki ƪ(˘▽˘ƪ)
( ͡~ ͜ʖ ͡°)
@VonTrupka dlatego dałam jej trochę mniej! XD
@moll tak z pół torby 100g? •͡˘∠•͡˘
@VonTrupka tak po łyżeczce xD
@moll ta łyżeczka to się nie nazywa przypadkiem: warząchew? (☞ ゚ ∀ ゚)☞
@VonTrupka nie, herbaciana taka
Zaloguj się aby komentować