Na Święta trochę za wcześnie, ale ładne mięsko trafiłam, więc się pobawię!

Schab marynowany pod sous vide, karkówka do odpieczenia albo wolnowar, jeszcze nie zdecydowałam

#mollgotuje #wedlinydomowe #gotujzhejto
c6477452-1ca4-47be-ab47-b13070105765
713ca25b-7915-4676-a6e2-414347c2cb91
splash545

@moll jeszcze nie zrobiony a już wygląda dobrze. Z tą karteczką wygląda na pierwszy rzut oka jakby był zaadresowany i czekał na wysyłkę

moll

@splash545 aż tak to nie xD tak jest łatwiej, bo nie muszę się głowić co to jest i ile już siedzi w lodówce. No i ile chciałam to trzymać przed przygotowaniem xD


Na oddzielnych kartach mam jeszcze rozpisane przyprawy, co dodwałam

splash545

@moll to się nazywa dobra organizacja w kuchni

moll

@splash545 trzeba! Gorzej potem się w tych luźnych kartach połapać

vredo

@moll Same fajne mięska ostatnio wrzucasz

chwastyodkuchni

@moll Jaką temperaturę i czas planujesz dla SV?

moll

@chwastyodkuchni chcę spróbować bez cyrkulatora, wolnowar na low, tam będzie z 70 stopni, a czas to jeszcze się zastanawiam, muszę sobie doczytać dla schabu ile, tym bardziej że chciałabym w jednym kawałku te 400 przegrzać

chwastyodkuchni

@moll To temperatura zwyklaego pażenia dla schabu, pewnie piszą jaki czas dobrać do wagi.

moll

@chwastyodkuchni też mi się tak wydaje. Na razie w zwykłym worku mam, czekam na paczkę z tymi do sv, będę przekladała do parzenia

moll

@chwastyodkuchni czyli tak jak myślałam sama

VonTrupka

> ładne mięsko trafiłam


ah tak? ( ͠° ͟ʖ ͡°)

każde ładne jak się zasypie torbą czerwonej papryki ƪ(˘▽˘ƪ)


( ͡~ ͜ʖ ͡°)

moll

@VonTrupka dlatego dałam jej trochę mniej! XD

VonTrupka

@moll tak z pół torby 100g? •͡˘∠•͡˘

moll

@VonTrupka tak po łyżeczce xD

VonTrupka

@moll ta łyżeczka to się nie nazywa przypadkiem: warząchew? (☞ ゚ ∀ ゚)☞

moll

@VonTrupka nie, herbaciana taka

Zaloguj się aby komentować