Musiałem rozmrozić jedną szufladę zamrażalnika, i min. mam do zużycia farsz na pierogi z kapustą i grzybami.
Nie mam czasu ani ochoty robić pierogów, a jest bardzo dobry, grzech go wyrzucać, macie jakieś pomysły, jak go wykorzystać?
Jedyne co mi przychodzi do głowy to łazanki, ale może ktoś ma lepszy pomysł?

#gotujzhejto #pierogi
0aed7405-e67c-4e66-8ad5-318064713388
Half_NEET_Half_Amazing

@Opornik

krokiety?

można zawinać też w ciasto francuskie

LondoMollari

@Opornik Jeśli Ci się nie chce, to kup bułki, jakąś mozarellę, rozłóż wszystko i zrób zapiekanki.


Inna opcja, np. naleśniki z kapustą i grzybami.


Jeśli Ci się bardzo, bardzo nie chce, kup tortille, jakiś gotowy sos, zapiecz/przesmaż i będziesz miał kuchnię pol-mex w 5 minut roboty + 15 minut pieczenia.

UncleFester

@Opornik nafaszeruj kurczaka/kaczkę i upiecz

GazelkaFarelka

@Opornik Domowa pizza, moja mama taka robiła, serio XD

Blacha ciasta drożdżowego z zapieczonym tym farszem, pod koniec pieczenia zarzucasz ser.

Bardziej wyrafinowana wersja to upiec paszteciki.

barbados69

@Opornik spróbuj wepchnąć go do dupy kurczaka

VonTrupka

zrób ciasto drożdżowe i pchaj w bułeczki albo zrób takiego większego PJEROOOGA (´・ᴗ・ ` )

mi się nigdy nie chce dupić z lepieniem pierożków, a ja to lubię takie kresowe, gdzie lepi się krańce brzegów a nie klei rozklapiochę gdzie klejone brzegi większe od samego pieroga <_<

NiewielkiKonikPolny

@Opornik lazania. Albo zjedz samo. Minimalizm to cnota. Albo napchaj do grubego makaronu. Nie wiem jak to sie nazywa.

Zaloguj się aby komentować