Łał poka jeszcze raz;)
Jakie bułki? Bo te wszystkie sklepowe się rozpadają od samego dotknięcia?
@Z_buta_za_horyzont Sklepowe, ale je podsmażyłem na masełku na patelni. Najlepiej je rozciąć normalnym i ostrym nożem bez ząbków, i oczywiście rozciąć nie do końca.
@Z_buta_za_horyzont jak sklepowe, to szukaj z Oskroby. Bardzo dobry skład, niezły smak i nie rozwalają się. Główny minus to wysoka cena i krótkie daty przydatności do spożycia.
A jak chce ci się pobawić w kuchni i zrobić swoje, to https://www.chainbaker.com/the-softest-ever-pull-apart-hot-dog-bun-recipe/ Przepis nie jest ani szybki, ani szczególnie prosty (trudny też nie), ale efekt końcowy jest zajebisty.
@Z_buta_za_horyzont wczoraj piekłem. Weź przepis z termomix, są mięciutkie ale nie rozpadają się.
na łóżku gotowane?
@cododiaska Tak, jeszcze nie ostygło po wizycie Twojej starej.
Wybacz, sam się o to prosiłeś 😂
@dolitd Toś mi pojechał:)
Na Gadu-Gadu krąży wiadomość, że Prezydent Internetu zgłasza komentarz do nagrody im. Tadeusza Drozda.
A o parówce/kiełbasie pamiętałeś? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@redve Oczywiście, przyjrzyj się.
Tak swoją drogą, były świetne. Bułka, dżem ze świniaka polany musztardą, na to cebulowy sos pomidorowy i kiszona kapusta (na jednym, aczkolwiek tak mi smakowało, że przerzuciłem trochę kapusty na drugiego). Polecam wszystkim.
Sos to smażona cebula aż stanie się miękka, wtedy sól, pieprz i oregano, przecier pomidorowy, wymieszać, dodać z kubek wody i gotować aż woda wyparuje.
Zaloguj się aby komentować