Wstępnie 5,5h na jakichś 80-90 stopniach (niestety piekarnik ma trochę niefajne pokrętło do regulacji temperatury)
#mollgotuje #gotujzhejto #gotowanie #jedzenie
@moll rolada śląska w wersji XXL
@PlatynowyBazant20 maleństwo, niecałe 600g
@moll w sam raz na raz xd
@splash545 ziemniaczki jakis kiszony, zimna lemionadka i biore to na klate.
@ErwinoRommelo byłem pierwszy!
@moll jeszcze nie gotowe a juz braklo!
@ErwinoRommelo @splash545 tylko mi się tu nie bić
@moll to wstaw więcej!
@ErwinoRommelo i co ja Ci poradzę? Szybko się rozchodzi xD
@splash545 a kto tyle przeje? XD
@moll no przecież, że ja. Paczkomat czeka xd
@splash545 a potem na mnie będzie że dieta poszła się kochać
@moll zawsze to dobrze mieć na kogo zgonić!
@splash545 taaaaaa xD
@moll ja poproszę bez ziemniaków
@Lubiepatrzec w zamyśle będzie do chlebka
@moll chlebka też nie chcę, zjem samo.
@Lubiepatrzec takiś smaczny pyszczek? XD
@moll po co kichę zapychać chlebem jak zwierzę?
@Lubiepatrzec bo bez chlepka się nie najesz
@moll najem, najem
@Lubiepatrzec i przestanę się mieścić w spodnie xD
@moll no dokładnie odwrotnie ¯\_(ツ)_/¯
@Lubiepatrzec chudniesz od boczku?
@moll tak i pisze to zupełnie serio i mam na to konkretne i namacalne dowody z postaci mojej redukcji.
@Lubiepatrzec dobrze
@moll Weź ty zobacz. Ten piekarnik na pewno ma opcję szybkiego pieczenia.
@Mr.Mars ma, ale tym razem pieczemy powolutku, tak żeby boczek miał czas się zastanowić jak smaczny będzie
@moll jak zawsze widać postaranko bo mięsko jeszcze przed upieczeniem wygląda smakowicie
@splash545 od soboty siedziało już tak zawinięte. Muszę popracować jeszcze nad techniką motania albo zainwestować w siatki
@moll a będzie jakaś wołowinka?
@CzosnkowySmok na razie nie planuję. Musiałabym ekstra wycieczkę robić po mięso
@moll to poczekam
@CzosnkowySmok jakiś konkretny sposób przyrządzenia Cię interesuje?
@moll prosty. Jakiś piekarnik. Coś łatwego.
@CzosnkowySmok a to taki w kawałku już wrzucałam kiedyś, czekaj, poszukam
@CzosnkowySmok https://www.przepisnikmoniki.pl/2023/07/udziec-woowy-wolno-pieczony.html
Mam jeszcze rozgrzebany przepis na wolno gotowaną
@moll skąd wezmę bulion wołowy?
@CzosnkowySmok można z kostki, ale ja tego nie napisałam
@moll z kostki nie chce.
Czyli najpierw zrobić pieczeń, żeby mieć bulion na pieczeń...
@CzosnkowySmok albo zacznij od wolnogotowanego kawałka. Zalewasz wodą, dodajesz ziela i liści, przyprawy.
Mięso zjadasz, bulion masz do podlewania
@CzosnkowySmok zrobię Ci zrzut:
@moll na mózg się muszę leczyć. Mam sos z wołowiny z niedzieli xD
@CzosnkowySmok o widzisz! XD
Sosu tatarskiego sobie do tego zrób bo bez sosa to sobie nie pojesz.
@Dalmierz_Ploza nigdy nie robiłam takiego
@moll Nie jest trudno, najgorzej z krojeniem wszystkiego (ogóreczki, pieczarki, cebulka - marynowane) nożem na mega drobną kostkę. A konsystencja jak tam lubisz - ile śmietany/jogurtu/majonezu dasz tyle będzie :3
@Dalmierz_Ploza Panie, wrzucasz Pan w rozdrabniacz i rach-ciach gotowe!
@moll Gorzej jak się dżem na occie zrobi bo to mokre wszystko od zalewy
@Dalmierz_Ploza nie odsączasz z zalewy? Ja takie rzeczy przed dalszą obróbką na sitko wrzucam, żeby mi nie psuło potem zen
@moll poproszę kawałek
@Dudleus jeszcze w piecu
@moll już gotowe! Gdzie fota? xd
@moll Kontrola boczku.
Mineło 5.5 godziny.
@Mr.Mars @splash545 dajcie się ogarnąć, dopiero z ogródka wróciłam xD
@moll my tu ze stoperami siedzimy a ta se po ogródku lata!
@splash545 foliak się sam nie ogarnie xD
@moll piękne!
@splash545 dobrze że związany, bo jak chwyciłam szczypcami to bez tego by się rozleciał
@moll weź już nie mów bo się głodny robię a po kolacji już jestem
@moll Fajne fałdki ma boczuś.
@splash545 ja jeszcze przed xD
@Mr.Mars bez fałdek się nie liczy
Zaloguj się aby komentować