Jak ludziom rwychodzi taki idealny rysz? Kurde gotowałem dzis Jeera rice i wyszło posklejane gówno. Dpbrze wyplukany i nasaczony ryż jasminowy. Dlatego ze za krótko gotowałem i czesc wody sie nie wchłoneła? Nie chciałem zeby mi sie przypaliło do garnka ehh #gotujzhejto
zosiasamosia1
Kosmonauta
https://www.youtube.com/watch?v=482su5EwL8w
Jak ludziom rwychodzi taki idealny rysz? Kurde gotowałem dzis Jeera rice i wyszło posklejane gówno. Dpbrze wyplukany i nasaczony ryż jasminowy. Dlatego ze za krótko gotowałem i czesc wody sie nie wchłoneła? Nie chciałem zeby mi sie przypaliło do garnka ehh #gotujzhejto
Jak ludziom rwychodzi taki idealny rysz? Kurde gotowałem dzis Jeera rice i wyszło posklejane gówno. Dpbrze wyplukany i nasaczony ryż jasminowy. Dlatego ze za krótko gotowałem i czesc wody sie nie wchłoneła? Nie chciałem zeby mi sie przypaliło do garnka ehh #gotujzhejto
Komentarze (9)
@AdelbertVonBimberstein mam. Przypalanie spodu XD choć jak się tak zastanowić jak pilnowałem go by nie przypalił to wyciągałem za wcześnie ryż i też był kleisty. Jak przypalił to przynajmniej ryż był całkiem fajny
Obejrzeć, wyciągnąć wnioski, potestować -> https://m.youtube.com/watch?v=IjjdAheuNKs
@wonsz Zaraz zerkne. Dzieki
Basmati trzy razy wypłukany, gotujesz i masz sypki
@Gepard_z_Libii a jaśminowy nie będzie sypki?
@zosiasamosia1 Jaśminowy chyba tak jak zwykły się gotuje, jak chcesz sypki to basmati, ale w sumie jaśminowy lepszy w smaku;p
@zosiasamosia1 wypłukana skrobia, masło okleja każde ziarenko i nic się nie skleja.
@jiim no takie były założenia. Ale się skleilo xD
Zaloguj się aby komentować