Widzę, że nikt nie zdążył poruszyć najistotniejszego wątku w tym temacie. Mianowicie ten majonez to Winiary czy Kielecki?
@WilczyApetyt roleski
Winiary czy Kielecki?
@WilczyApetyt Jedno to Nestle, drugie to ocet. Majonez tylko własnej produkcji, od biedy Hellmanns gdy nie ma czasu robić.
@LondoMollari raz robiłem własny majonez... namachałem się, czasu pomarnowałem, biedrowy Madero był smaczniejszy...
@sireplama - bo nie masz Thermomixa
@WilczyApetyt #tylkomosso
@koszotorobur za biedny na majonez
@sireplama Zwykłym mikserem kuchennym można, i idzie szybko. Mi się aktualnie zepsuł, więc robię wiertarką z założoną ubijaczką od miksera, i też jest ok.
Zwykłym mikserem kuchennym można, i idzie szybko. Mi się aktualnie zepsuł, więc robię wiertarką z założoną ubijaczką od miksera, i też jest ok.
@LondoMollari ... panie Januszu - ukłon
@LondoMollari i @sireplama - blenderem ręcznym też można: https://youtu.be/-CVYVFj1vmQ?feature=shared
... panie Januszu - ukłon
@sireplama Jeśli coś wygląda głupio, ale działa, nie jest głupie. Nie kupowałem miksera, bo na 99% na święta dostanę.
@LondoMollari Swój majonez robiłem blenderem. "Ubił" się, ale smakowo bardziej mi kupny smakował. Może z olejem słonecznikowym następnym razem spróbuje.
@sireplama Nie wiem z czym robiłeś, ale odradzam oliwę z oliwek - generalnie w 99% przypadkach oliwa z oliwek pasuje, ale tutaj jak dla mnie nie. Chcę przetestować jak wyjdzie z olejem ryżowym, bo olej ryżowy ma bardzo lekki posmak - odrobinę nawet słodkawy - może to dać ciekawy efekt.
@LondoMollari możesz dodać odrobinę oliwy z oliwek, tylko tak minimalnie. Taki inny wychodzi wtedy.
@LondoMollari Na rzepakowym - właśnie żeby nie było posmaków
@CzosnkowySmok jabłko where?
@Odwrocuawiacz a cebulka?!
@sireplama a kukurydza?
@CzosnkowySmok będę rzigoł. Nienawidzę sałatki warzywnej
@Tylko_Seweryn - dobór genów Cię skrzywdził
@CzosnkowySmok
fujka
Mmm jarzynowa na śniadanie w pierwszy dzień świąt smakuje po prostu inaczej
@CzosnkowySmok ciekawostka: w Hiszpanii mówią na to "ensalada rusa" czyli sałatka rosyjska.
Zaloguj się aby komentować