Ramen, dzieło męża (ja tylko pomagałam)
@Sakada
@Sakada długo trzeba było gotować?
@kris Dłuuugo, dłuuuugo. Z 4 godziny sam rosół (wołowy + kaczka).
Dłuuuuuuugo to tonkotsu
@Sakada a przepis skąd? Chętnie zerknę, bo kiedyś już robiłam podejście do tego - ale kiedy to było
Chętnie bym ugotowała, bo taki dobry Ramen to daaamn
@Sakada Wstyd się przyznać, ale nigdy ramenu nie próbowałem. Tymczasem na tagu powstaje już jakaś #bojowkaramenu więc trzeba będzie wreszcie wypróbować.
@Hangry ten gość idzie od podstaw: https://m.youtube.com/watch?v=nscTA7QxryM ale idzie po całości bez skrotow :).
@Sakada super sprawa, bardzo lubię ramen chociaż bardziej mi przypada do gustu miso ze względu na swoją prostotę
jako taką autystyczną ciekawostkę mogę dodać że style pałeczek do jedzenia różnią się w zależności od kraju z którego pochodzą, te na zdjęciu chyba są w stylu chińskim (wydają się dosyć długie i z tego co widzę mają kwadratowe zakończenie)
@mortycja Szczerze - były w Auchan chyba z okazji jakiejś azjatyckiej wystawki. Mąż je kupił razem ze sporą częścią składników. A za ciekawostkę dziękuję
@Hangry Przepis znaleziony w necie, wybraliśmy taki, który nam podpasował, teraz kurcze nie pamiętam który..
@Senior_Mordino Smakuje jak bardzo aromatyczny, pełen różnych smaków rosół z ciekawymi dodatkami. Domowy ramen jest lepszy, bo sos sojowy można sobie dodać do miski, wedle życzenia. W knajpach dają zbyt słony, jak dla mnie.
Zaloguj się aby komentować