Podobno niektórzy uwarzają makaron z truskawkami i śmietaną za abominację. No to patrzcie na to. Makaron z figami i sosem z sera gorgonzola, posypany orzechami włoskimi i płatkami chilli. Smaczny i turbo szybki obiadek.
@Habemus_canem Gorgonzola + orzechy + gruszki to przecież standardowa, i bardzo dobra kompozycja. Z figami nie póbowałem, ale to też może być spoko.
W klimatach greckich polecam zestawienie: smażony halloumi + daktyle + rukola + miód.
Natomiast makaron z truskawkami i śmietaną jest nielubiany nie ze względu na złą kompozycję smaków, a po prostu dlatego, że jest nieciekawy i umiarkowanie smaczny.
@LondoMollari Ogólnie polecam połączenie ser kozi + dżem figowy + orzechy i miód w cieście francuskim, jest super.
Ja tam lubię makaron z truskawkami.
dałbym skwarek z boczku wędzonego
bez boczku bym się nie najadł
@Heheszki Boczek zużyłem wczoraj na pseudo szakszuke z cukinii i papryki. Jadnak i tak bym nie dodał bo wydaje mi się że smak fig by zanikł we wspaniałym smaku boczku.
@Heheszki I brokuła, koniecznie.
@Habemus_canem
@Habemus_canem Nie kuś Belzebubie.
Zdecydowanie dobre połączenie! Jestem na TAK!
@Habemus_canem
Jak się warzy makaron zamiast abominacji?
@Jarem to proste. Wystarczy być deklem i robić błędy ortograficzne, zupełnie jak Ja.
@Habemus_canem
Świetny przepis. Spróbuję :D
@Habemus_canem daj mnie trochę!
Zaloguj się aby komentować