Czy hejtowi kawosze podzielają mój sentyment?
#pytanie #kawa #gownowpis
@maly_ludek_lego jak najbardziej, ale cała reszta sieciówek nie jest specjalnie lepsza.
Żadna sieciowkka nie ma dobrej kawy a w kawiarniach określających się jako speciality też nie zawsze można taką trafić.
Testuję coś czasem na mieście ale poza sprawdzonymi miejscami zazwyczaj jest kicha. No i ceny po 18 zł za kubek kawy to jednak k...wa trochu dużo.
I w ten sposób pije kawę praktycznie tylko w domu.
@pigoku Z tymi kawiarniami speciality to ogólnie prawda. Jeśli natomiast chodzi o sieciówki, to dla mnie coffeedesk jest akurat nienajgorszy jeśli chodzi o jakość, chociaz to taka mini sieć.
@pigoku - ja też jestem kawowym snobem - i nie piszę tego złośliwe bo po piciu kawy na mieście nie da się kawowym snobem nie zostać
@maly_ludek_lego cofeedesk to nie jest sieciowkka. To że mają kilka punktów nie świadczy, to specjalistyczny sklep i kawiarnia i mają kawę na świetnym poziome
@maly_ludek_lego Ja nie podzielam bo mi generalnie kawa na mieście rzadko kiedy smakuje. Tylko w domu świeżo mielona z kawiarki, ewentualnie z przelewaka.
A najlepsza to kawka z kawiarki z ogniska. Te wszystkie kosty starbuksy to lep na frajerów.
@AdelbertVonBimberstein no jasne, ale czasami człowiek musi, bo inaczej się udusi, a innego wyboru w okolicy nie ma. Generalnie się zgadzam.
@AdelbertVonBimberstein PS czy jestem frajerem bo poszedłem napić się kawy do sieciówki? ;__;
.
.
.
Obiecuje poprawę
@maly_ludek_lego Nie jesteś, sam czasami kupię z jakiegoś Orlenu czy coś, ale ceny są chore i nieadekwatne do jakości a frajerzy to ci co robią z tego jakąś religie i powód do szpanu.
@AdelbertVonBimberstein akurat Orlen dawał radę o ile musiałem gdzieś wypić kawę w trasie. Robiłem sobie espresso za chyba 6 zł, dolewalem wrzatku i mleka bo zawsze było przy ekspresie. Trochę cebula ale było to w miarę pijalnie.
@maly_ludek_lego Nieważne, ile razy bym nie piła kawy z Costy, zawsze boli mnie po niej brzuch. To jest jakiś ogólnopolski fenomen.
@Wrzoo strzelam, że to przez złą temperaturę parzenia, źle ustawione ciśnienie i w związku z tym garbniki w nadmiarze. Generalnie zapewne ( na pewno) nie ma tam głównego baristy, który kontrolowałby proces przygotowania kawy i który by się na tym znał, przez co kawa jest przygotowywana na oko i na aby aby. Czyli beznadziejnie.
@maly_ludek_lego - ja obstawiam pozostałości z chemii do czyszczenia ekspresu.
Maja znosna herbate
Ja to tam nawet nie wiem co to ta Costa 🙄
Jak piję to sypana a jak ze stacji paliw to zawsze czarna.
Czasami idzie poczuć że nie wyczyścili dobrze ale co zrobisz, już zapłacone a kofeina potrzebna 🙄
Mi najmniej zawsze podchodził Starbucks, ale dlaczego to nie powiem, bo ostatnio byłem z 5 lat temu. Na codzien kawonament w żabce 🤷
Zaloguj się aby komentować