Zazwyczaj w tygodniu roboczym w ciągu dnia nie mam czasu żeby zrobić zakupy i jeszcze coś ugotować na o jad, więc lubię mieć zamrożone różne opcje.
no i dziś był dzień gotowania tych opcji
Wjechaly schabowe moczone w mleku o smażone na smalcu, kotlety mielone pieczone w piekarniku, gołąbki duszone (ryż i mięso) w sosie pomidorowym i kawałki fileta z kurczaka usmażone na oliwie. To ostatnie to opcja zarówno do ryżu czy makaronu - tylko dodać pesto albo szpinak albo nawet gotowy sos.
#gotowanie #gotujzhejto
@GordonLameman Moczone w mleku z cebula ?
@mBank
mleko, cebula, ziele angielskie i pieprz
No i to jest klasa, smacznego !
Samotny słoik w akcji. Powodzenia w życiu.
@LordWader
Ani samotny, ani słoik. Wybudowałem się poza miastem.
Gdybys widział dom, który wybudowałem to byś się obsrał z zazdrości, partyjny ciamajdo
@GordonLameman Już ci wierzę, dlatego będziesz cały tydzień jadł odgrzewane kotlety.
Komentarz usunięty
@LordWader "dlatego będziesz cały tydzień jadł odgrzewane kotlety"
I zrobi to w pełni legalnie bo ci idioci tego nawet nie sprawdzają, że można jeść odgrzewane kotlety w nowo wybudowanym domu. Wolny człowiek w wolnym kraju, zazdro, co nie? Pytanie retoryczne.
@GordonLameman super to wygląda, ajaj...
Zaś ze smażeniem na oliwie to nie ma tak, że to jest bardziej niezdrowe niż na oleju i też zasadniczo aż tak mocno to smaku nie zmienia czy w jakiś mit kiedyś uwierzyłem i nie zweryfikowałem? xd
@DiscoKhan
na oliwie bo bardziej mi pasuje do tego co będę z tym robił - pesto czy szpinak.
do pseudo azjatyckich dań raczej smażyłbym na oleju, np. Ryżowym.
@GordonLameman no ja to jestem prosty chłop i w zasadzie albo smalec albo zwyczajny słonecznikowy idzie, bo i tak nie idzie poznać. Oliwę w zasadzie tylko na zimno używam, właśnie pesto takie sprawy. Ale rzadko gotuję, bo nie lubię także też eksperta nie będę zgrywał xd
@DiscoKhan
ja na smalcu mało, bardziej oliwa/olej/maslo.
oliwy tylko w sumie do kurczaka, bo do innych rzeczy sie moze palić.
schabowe są super też na maśle klarowanym, ale tym razem robiłem dużo i kupiłem smalec
@GordonLameman o, na maśle muszę spróbować, bo nawet jak tylko przeczytałem to mi to smacznie zabrzmiało xD
@DiscoKhan
tylko pamiętaj że to maslo klarowane musi być!
mną zwykłym się popali raczej
@GordonLameman nie ma raczej szans na pomyłkę, bo normalnie to w ogóle masła w domu nie mam xd
@DiscoKhan mit, polecam dr Kulczynskiego na temat smazenia i na czym.
Zaloguj się aby komentować