Czy są tu fani burgerów?
Powoli zaczyna się sezon wiosenno-grillowy. Ostatnio byłem dość zabiegany i zapomniałem dodać tu film z cheeseburgerem lepszym niż z większości burgerowni. Film co prawda nagrany jeszcze w kuchni, ale jak tylko pokaże się trochę zieleni za oknem to chciałbym ponagrywać różne burgery w plenerze
https://youtu.be/xeqJ1bNGNcc
___________________
#topgar - mój tag do obserwowania lub czarnolistowania
Wołam osoby, które wyraziły chęć wołania. Jeśli chcesz być dołączony do listy zaplusuj odpowiedni komentarz poniżej. Nie wiem czy wołanie już działa, ale gdy będzie działać to będę Cię wołać 
#gotujzhejto #gotowanie #jedzenie #burgery
MG78

Wołam osoby, które wyraziły chęć wołania! Jeśli chcesz aby dopisać Cię do listy napisz komentarz lub priv!


@Bula1899 @upsidedownpl @Paulie @wposzukiwaniu @UbogiKrewny @Woltmer_ @dywagacja @zypulka @Empe12 @GladysDelKarmen @flaki @krash @Majki992 @Pawelvk @lubieplackijohn @PanHeniek @Zgrywajac_twardziela @Vairusek @PJ94 @arcydramatyczny @vvyspa @UbogiKrewny @kiszony_korniszon @LoneRider @Darect @Zgrywajac_twardziela @ucieklem_z_wykopu_jak_zostal_sciekiem


Jeśli zostałeś lub zostałaś zawołana ale chcesz abym wypisał Cię z listy napisz proszę priv.

zuchtomek

@MG78 robiłem i to był mój pierwszy samodzielny burger (z niestety kupną bułką)!


Następnym razem się uda! 😅

MG78

@zuchtomek a co się nie udało? jaką bułkę kupiłeś?

zuchtomek

@MG78 ogólnie pojechałem na pierwsze zakupy wołowiny na burgery na prowincji i z braku innych opcji Pani wcisnęła mi jakieś gulaszowe mięso ;p


Za słabo przyprawiłem, za mało sera, za gruby kotlet - ot zbyt asekuracyjnie podszedłem bo chciałem też nakarmić żonę i nie zabić ostrością 😅


A buła to jakiś paczkowany shit z marketu - no, ale ogólnie starałem się skupić na mięsie, czy zjadliwe wyjdzie i szkoda mi bylo czasu na robienie bułek jeśli nie byłoby do czego 😂


Ogólnie nie było źle - po prostu komicznie wykonane 🤡


Następnym razem będzie lepiej, a na pewno jeszcze spróbuje

7a1421bf-fd10-44f8-b848-2b2377bd0c3b
d0c6a8fe-ce92-4e5c-9022-f6f53b9d8bc5
MG78

@zuchtomek Nie jest źle! Ser pokroiłbym w większe kawałki takie bardziej kwadratowe.


Jeśli chodzi o kotlety to zawsze powinno się formować je 20-25% większej średnicy niż średnica bułek. Jeśli w mięsnym mięso jest zbyt mało tłuste możesz zapytać czy mają tłuszcz wołowy i czy mogą Ci go trochę dorzucić podczas mielenia.


Co do bułek to nie wiem czy masz w swojej okolicy Lidla ale w nim czasem trafiają się spoko takie pakowane bułki - schulstad, ale tylko te w wersji gourmet. W lidlu mają też na dziale piekarniczym całkiem przyzwoite "bułki mleczne", które do burgerów są całkiem okej (mogłyby mieć nieco większą średnicę).

LondoMollari

@MG78 Wołaj w następnych wpisach, bo wygląda bardzo dobrze. Z patentów grillowych w najbliższym czasie będę testował Twój przepis na pljeskavicę, tylko muszę wyczaić substytut serbskiego kajmaku.

sireplama

@LondoMollari jedno polecają bryndzę, inni mix serka wiejskiego i masła.


Nomart miał całkiem niezły filmik o plaakavicy i cevapciach. Polecam. Dopiero po tym filmiku zajarzylem nazwę plaskavicy - "spłasaczona" xD Aż zbyt oczywiste

MG78

@LondoMollari Daj znać jak wrażenia! Ja już raz w tym roku ją robiłem

Ziutson

@MG78 ładny bydlak, ale po smash burgerach nie ma już powrotu do grubasków

PaczeIok

@MG78 wyższe zrob co takie niskie

Zaloguj się aby komentować