Ale bydle wyrosło żytnie, trójfazowe, na zakwasie
To do piekarnika hyc!
d13945f6-6c30-49d6-bef3-3241c48d7aed
Dzienpachniejakpoczatek

@WalIy Widzę, że też wykładasz papierem. Próbowałeś kiedyś foremek z powłokami nieprzywierającymi może?

Banan11

@WalIy mmmm sernik z rodzynkami

WalIy

@Dzienpachniejakpoczatek nie, czasami masłem i bułka tartą smaruje ale papier szybciej i łatwiej wyciągnąć później z foremki

Acrivec

@Dzienpachniejakpoczatek musiałbyś tłuszczu sporo użyć, a to będzie dymić. Bez papieru nigdy nie próbuj chleba piec, bo potem odklejenie, czy też raczej, oderwanie w kawałkach a potem próba domycia tego co zostało... nie. Nie próbuj.

Dzienpachniejakpoczatek

@Acrivec No ale w takiej zero tłuszczu?

6ca58d72-da52-4c40-8061-2d8292d0fe3a
Acrivec

@Dzienpachniejakpoczatek Robiłem w tzw. dutch oven z powłoką nieprzywierającą raz bez papieru i nigdy więcej tego błędu nie popełnię

GazelkaFarelka

@WalIy Wrzuć potem fotki po upieczeniu i przekroju

Olsen

@Dzienpachniejakpoczatek ja mam jedną foremkę silikonową i jedną z powłoką i sobie chwalę. Tylko przy silikonowych trzeba znaleźć ze sztywnym rantem bo inaczej jak chleb rośnie to nabiera dziwnych kształtów.

Dzienpachniejakpoczatek

@Olsen Właśnie o silikonowych czytałem takie komentarze. Kiedyś rzuciła mi się w oczy metalowa pokryta silikonem ale nie mogę teraz znaleźć.

sorek

@WalIy ja piekę w dutch oven


Trój fazowe to z 400V będzie?

LM317T

@WalIy elegancki chlebek boży

WalIy

@GazelkaFarelka wyszedł z pieca, teraz odpoczywa przed krojeniem

9ead35d3-89ba-4745-9121-610cd617b73e
alq

@Acrivec jak piekę Chleb to zawsze masło i bułka tartą i nigdy nic nie przywarło Oo

Acrivec

@alq no to masz odpowiedź, masło i bułka tarta

Zbiggie

Ostatnio mam problem bo zakwas nie chce wyrosnąć jakieś wskazówki co zrobić żeby się udało? W zeszłym roku all good, w tym średnio. Do tej pory próby z mąki 720 i wszystko zdycha.

Zaloguj się aby komentować