To do piekarnika hyc!
@WalIy Widzę, że też wykładasz papierem. Próbowałeś kiedyś foremek z powłokami nieprzywierającymi może?
@WalIy mmmm sernik z rodzynkami
@Dzienpachniejakpoczatek nie, czasami masłem i bułka tartą smaruje ale papier szybciej i łatwiej wyciągnąć później z foremki
@Dzienpachniejakpoczatek musiałbyś tłuszczu sporo użyć, a to będzie dymić. Bez papieru nigdy nie próbuj chleba piec, bo potem odklejenie, czy też raczej, oderwanie w kawałkach a potem próba domycia tego co zostało... nie. Nie próbuj.
@Acrivec No ale w takiej zero tłuszczu?
@Dzienpachniejakpoczatek Robiłem w tzw. dutch oven z powłoką nieprzywierającą raz bez papieru i nigdy więcej tego błędu nie popełnię
@WalIy Wrzuć potem fotki po upieczeniu i przekroju
@Dzienpachniejakpoczatek ja mam jedną foremkę silikonową i jedną z powłoką i sobie chwalę. Tylko przy silikonowych trzeba znaleźć ze sztywnym rantem bo inaczej jak chleb rośnie to nabiera dziwnych kształtów.
@Olsen Właśnie o silikonowych czytałem takie komentarze. Kiedyś rzuciła mi się w oczy metalowa pokryta silikonem ale nie mogę teraz znaleźć.
@WalIy ja piekę w dutch oven
Trój fazowe to z 400V będzie?
@WalIy elegancki chlebek boży
@GazelkaFarelka wyszedł z pieca, teraz odpoczywa przed krojeniem
@Acrivec jak piekę Chleb to zawsze masło i bułka tartą i nigdy nic nie przywarło Oo
@alq no to masz odpowiedź, masło i bułka tarta
Ostatnio mam problem bo zakwas nie chce wyrosnąć
Zaloguj się aby komentować