#nietylkomielonka #jedzenie #gotujzhejto
@Mielonkazdzika Przecież jest po 19. Nie wolno jeść.
@myoniwy czas nie istnieje
@Mielonkazdzika
mm mm
szkocka kaszanka
Mnie haggis smakował w Szkocji. Najbardziej ten smażony w głębokim tłuszczu
@Mielonkazdzika do odważnych świat należy.
@Mielonkazdzika kasza gryczana 150gram zagotuj w bulionie z kostki rosołowej w proporcji 1 do 2 czyli 300ml bulionu, dorzuć zeszklone na patelni warzywa pokrojone w kostkę-cebula, pietruszka, marchewka, seler, gotuj aż woda odparuje i kasza zgęstnieje, mieszaj żeby się nie przypaliło, mięso pokrojone w cieniutkie plasterki ala chińczyk przesmaż z solą pieprzem papryką i lyżką miodu, dodaj troszkę wody - wrzuć do gara z kaszą i zamieszaj - jak nie smakuje to możesz zrobić polski bigos na winie
@superhero a kiedy dodaje sie krew?
@Mielonkazdzika swojska kaszanka:
ugotuj w worku głowiznę (na salceson będzie), skórki i podroby
wyciągnij to z parnika i wyrzuć do miednicy, zupę z gotowania odlej do gara 2l na 1kg kaszy gryczanej
ugotuj kasze
skręcić przez maszynkę, skórki, podroby, 0,5kg surowej wątroby, 0,5kg cebuli
wywal kasze, dodaj skręcony towar, i 0,5kg majeranku,
dodaj krew, wymieszaj sprawdź słoność, dopraw solą i pieprzem, do szprycy albo maszynki, parzyć w gorącej wodzie około 25minut - jak nakłujesz igłą to ma wypływać tłuszcz bez śladów krwi
dodatki podałem na 5kg kaszy
Zaloguj się aby komentować