Ale bede mial pyszna kolacje
#nietylkomielonka #jedzenie #gotujzhejto
8450c845-0898-4bb3-9cc1-6d490647ef38
myoniwy

@Mielonkazdzika Przecież jest po 19. Nie wolno jeść.

Mielonkazdzika

@myoniwy czas nie istnieje

Half_NEET_Half_Amazing

@Mielonkazdzika

mm mm

szkocka kaszanka

GordonLameman

Mnie haggis smakował w Szkocji. Najbardziej ten smażony w głębokim tłuszczu

groman43

@Mielonkazdzika do odważnych świat należy.

superhero

@Mielonkazdzika kasza gryczana 150gram zagotuj w bulionie z kostki rosołowej w proporcji 1 do 2 czyli 300ml bulionu, dorzuć zeszklone na patelni warzywa pokrojone w kostkę-cebula, pietruszka, marchewka, seler, gotuj aż woda odparuje i kasza zgęstnieje, mieszaj żeby się nie przypaliło, mięso pokrojone w cieniutkie plasterki ala chińczyk przesmaż z solą pieprzem papryką i lyżką miodu, dodaj troszkę wody - wrzuć do gara z kaszą i zamieszaj - jak nie smakuje to możesz zrobić polski bigos na winie

Mielonkazdzika

@superhero a kiedy dodaje sie krew?

superhero

@Mielonkazdzika swojska kaszanka:

ugotuj w worku głowiznę (na salceson będzie), skórki i podroby

wyciągnij to z parnika i wyrzuć do miednicy, zupę z gotowania odlej do gara 2l na 1kg kaszy gryczanej

ugotuj kasze

skręcić przez maszynkę, skórki, podroby, 0,5kg surowej wątroby, 0,5kg cebuli

wywal kasze, dodaj skręcony towar, i 0,5kg majeranku,

dodaj krew, wymieszaj sprawdź słoność, dopraw solą i pieprzem, do szprycy albo maszynki, parzyć w gorącej wodzie około 25minut - jak nakłujesz igłą to ma wypływać tłuszcz bez śladów krwi

dodatki podałem na 5kg kaszy

Zaloguj się aby komentować