Deprecha jesienna idzie to przyda się uzupełnić omega 3 + witaminę D ( D rozpuszcza się w tłuszczach )

1 Filety oczyść i przepłucz.
2 Wrzuć do wrzątku aż mięso będzie dookoła białe. Sparzyć ją kilka sekund i wyjąć. Wrząca woda zetnie białko i zamknie soki ewnątrz. Przy odrobinie szczęście zewnętrzne ości wyjdą na wierzch i łatwiej będzie je wyjąć.
3 Posolić, popieprzyć, najlepiej pieprzem cytrynowym.
4 Skropić cytryną i położyć na rybę plasterki masła.
5 Zapakuj w folię, brytfannę albo patelnię. Obłóżmasłem i skrop cytryną.
6 Wsadzić do rozgrzanego piekarnika na 20 minut 200-220 stopni.
7 Piecz w 180 ℃ aż mięso zmięknie, W brytfannie albo aluminium to jakieś 20 minut maks.

#gotowanie ie #jedzenie enie #ryby #omega3 #ilenaoko
77f98d09-9a8a-4fa4-b5e0-b2187debddb7
1feac1a7-b211-4bb5-802a-fd830dbd721b
UmytaPacha

@kowcio11 przepis fajny, grafika przepisu fajna, ale autor tam chyba potrzebuje edytora : P

od "przepis jest banany" po leżącą interpunkcję i czasem składnię

kowcio11

@UmytaPacha Postaram się pamiętać, dzięki Profesjonalny komentarz, najpierw coś pozytywnego zjeby dopiero potem żeby mnie bolało

UmytaPacha

@kowcio11 a nie wiedziałam nawet że to twoje xd

jak widzę plusy to lubię je docenić

monke

@kowcio11 po co najpierw ten wrzątek? Nie lepiej od razu piec? Przy cytrynowym łososiu fajnie jest go przez moment marynować w cytrynie

kowcio11

@monke Wrzątek ma na celu zamknąć mięso, gorąca woda będzie lepiej przewodzić temperaturę niż nagrzany piekarnik ,efekt będzie lepszy. Możliwe że nie dużo i to nie ma sensu ale tak mnie nauczyli

mordaJakZiemniaczek

Zapakuj w patelnie. Ustaw na 220 i piecz w 180.

Zaloguj się aby komentować