1 Filety oczyść i przepłucz.
2 Wrzuć do wrzątku aż mięso będzie dookoła białe. Sparzyć ją kilka sekund i wyjąć. Wrząca woda zetnie białko i zamknie soki ewnątrz. Przy odrobinie szczęście zewnętrzne ości wyjdą na wierzch i łatwiej będzie je wyjąć.
3 Posolić, popieprzyć, najlepiej pieprzem cytrynowym.
4 Skropić cytryną i położyć na rybę plasterki masła.
5 Zapakuj w folię, brytfannę albo patelnię. Obłóżmasłem i skrop cytryną.
6 Wsadzić do rozgrzanego piekarnika na 20 minut 200-220 stopni.
7 Piecz w 180 ℃ aż mięso zmięknie, W brytfannie albo aluminium to jakieś 20 minut maks.
#gotowanie ie #jedzenie enie #ryby #omega3 #ilenaoko
![77f98d09-9a8a-4fa4-b5e0-b2187debddb7](https://cdn.hejto.pl/uploads/posts/images/1200x900/e47576c3f98be7deabb0af52443f0274.jpg)
![1feac1a7-b211-4bb5-802a-fd830dbd721b](https://cdn.hejto.pl/uploads/posts/images/250x250/bd0ada1abff80f41f60b1b2740d87a82.jpg)