Na filmikach z tiktoka można zobaczyć stolarzy meblowych, którzy mają u klienta rozłożone stoły warsztatowe, odkurzacze systemowe i wszystko oczywiście z festtoola. I wszystko pięknie wchodzi, pasuje i gra wesoła muzyczka.
A w mojej niszy składanie kuchni wygląda tak jak na załączonym obrazku. Tu już docinanie ostatnich zaślepek i cokołów.
Przypomina mi się jak kolega ze studiów opowiadał o swoich treningach karate, gdzie mieli m.in. sztukę wałki w ciasnych pomieszczeniach :-)
@pigoku czy składanie mebli to nisza? Nie powiedziałbym. Dobra robota!
@pigoku No fajnie, ale mogłeś zabezpieczyć przynajmniej pozornie podłogę i nie kładzie się narzędzi na meblach klienta (trzeba te meble wcześniej zabezpieczyć jak już musisz na nich coś kłaść).
@viollu no przecież pisałem że to ładnie wygląda tylko na tiktoku :-)
Normalnie zawsze mam kartony porozkładane na szafkach i podłodze. Ale tutaj klientka już się wprowadziła przez weekend z gratami i ludzie tam normalnie mieszkają. Czasem nie ma jak się obrócić a klientka jeszcze w międzyczasie kawę robi :-)
@pigoku Te kawy u klientów to jest masakra. Raz dostaniesz normalną kawę, raz się trafi urzędniczka i masz siekierę z 3 czubatych łyżeczek.
Zawsze ci kawę zrobią jak już pogadasz, wygrzebałeś wszystko i robota zaczyna iść do przodu.
Nie wiem czy miałbym nerwy do takiej roboty jako główna.
Jak odcinasz coś zagłębiarką to kładziesz jakąś deskę bezpośrednio pod rzaz jakąś dodatkową deskę co by wyrwań nie było czy masz może czyściutkie cięcie samą zagłębiarką?
@Tyglys staram się ciąć na lewej stronie, wtedy od spodu masz idealne cięcie bez wyszczerbień. Natomiast przy dobrej, ostrej tarczy górna strona też potrafi być ładna.
Czasem nie ma to aż takiego znaczenia bo np jest to kawałek maskownicy, który będzie przy ścianie pojechany silikonem czy akrylem więc wyszczerbienia zostaną zakryte.
A karton od okapu czy zlewu to bardzo dobry stół do cięcia
Zaloguj się aby komentować