Zdjęcie w tle
Lubiepatrzec

Lubiepatrzec

Gruba ryba
  • 1346wpisy
  • 9124komentarzy
Lubiepatrzec userbar

Rule #1: Don't be a dick.

#wedlinydomowe #gotujzhejto #jedzenie #szynkowar

Schab z azjatyckim słodkim sosem. Nie wiem jak się sos nazywa ale dostałem go do sushi - nie sojowy.
Lubiepatrzec userbar
e8dc529c-43a1-42db-bc67-1094d066234c
ciszej

@Lubiepatrzec mmm noże to śliwkowy / plum sauce - całość wygląda godnie

Kocurowy

@Lubiepatrzec jak oceniasz szynkowar? Myślę kupić i robić wedliny w domu. Warto, nie warto? Smaczne nie smaczne? Zmalau urus?

Zaloguj się aby komentować

Zostań Patronem Hejto i odblokuj dodatkowe korzyści tylko dla Patronów

  • Włączona możliwość zarabiania na swoich treściach
  • Całkowity brak reklam na każdym urządzeniu
  • Oznaczenie w postaci rogala , który świadczy o Twoim wsparciu
  • Wcześniejszy dostęp, do wybranych funkcji na Hejto
Zostań Patronem
#samochody ciężarowe.
#motoryzacja
#zycietruckera
#transporttoniebajka

Jeśli mam taką fantazję, aby jeździć samochodem ciężarowym ale dla własnej przyjemności, nie usługowo, to czy obowiązuje mnie Ustawa o Czasie Pracy Kierowcy a w szczególności tachograf?
Lubiepatrzec userbar
1ef1f31d-70e9-4b73-94e0-afa9823e684e
LaMo.zord

@Lubiepatrzec pozwolenie na przewóz towarów tylko odpada. Cała reszta jak normalnie u zawodowego.

cebulaZrosolu

@Lubiepatrzec pytałem się kiedyś kolegi @yoowki bo pokazywał campera na bazie ciężarówki i mówił, że nie obowiązuje Cię czas pracy bo nie pracujesz zarobkowo

vredo

@cebulaZrosolu Panie, ja wożę kokainę hobbystycznie ¯\_(ツ)_/¯

cebulaZrosolu

@vredo ja się zapisałem na dofinansowanie kursu bo chce robić przemyt fajek z Białorusi :)

Ten_koles_od_bialego_psa

@Lubiepatrzec tak, chyba że rejestrujesz jako specjalny lub na zabytek

Zaloguj się aby komentować

#ai #artificialintelligence #sztucznainteligencja #prawo

Internauta @Ragnarokk napisał o poradniku grzybiarskim napisanym przez sztuczną inteligencje, który zafundował kilku użytkownikom pobyt w szpitalu.
Co sądzicie ogólnie o odpowiedzialności za wyniki pracy AI? Kto odpowiada: osoba publikująca wyniki czy może twórca algorytmu, może ktoś inny albo nikt, bo każdy jest odpowiedzialny za siebie?
Lubiepatrzec userbar
30fe3f16-15eb-4cbe-88cb-c7739555443e
LondoMollari

@Lubiepatrzec Obecnie korzystając z dowolnego takiego narzędzia musisz przyjąć do wiadomości fakt, że wyniki będą często błędne. Coś takiego jest napisane w każdym regulaminie/licencji, którą się akceptuje.


Narzędzie jest do różnych zastosowań, natomiast to osoba odpytująca AI, i publikująca wyniki odpowiada za całokształt. Tak samo, jeśli np. ustawisz w samochodzie tempomat na 100km/h (klasyczny, nie aktywny), i pozwolisz mu jechać do przodu, to za wypadek do którego w końcu dojdzie będziesz odpowiadał Ty, a nie producent.

Lubiepatrzec

@LondoMollari ok, czyli regulaminy są jasne i człowiek odpowiada za wynik zapytania.

SuperSzturmowiec

@LondoMollari (klasyczny, nie aktywny), obawiam sie ze nawet jak masz aktywny to zapis jest taki ze i tak ty odpowiadasz

nobodys

@Lubiepatrzec Za ostateczną weryfikację odpowiada człowiek który później w jakiś sposób używa tych informacji. Jeżeli autor książki dokładnie nie zweryfikował wyników, a co więcej, sprzedawał produkt i się pod nim podpisywał, to według mnie jest to tylko jego odpowiedzialność.

Lubiepatrzec

@nobodys temat szeroki i będzie ewoluował ale w tym konkretnym przypadku chyba tak należy rozumować.

Sweet_acc_pr0sa

@Lubiepatrzec za wyniki ai odpowiada debil ktory wpisuje prompt a potem nie sprawdza informacji xD

Zaloguj się aby komentować

#chorujzhejto

Dostałem od znajomych jakąś miksturę na chorobę. W składzie wódka i kapsaicyna z papryczek 🌶️ plus dodatki smakowo-zapachowe. Morda wykrecona 🥵 i aktualnie wypala mi dziurę w żołądku ale ma pomóc.
Zobaczymy.
Lubiepatrzec userbar
plemnik_w_piwie

@Lubiepatrzec a nie lepiej iść jednak do lekarza lub farmaceuty?

Bo pewnie walczysz z jakąś grypą a od znajomych dostałeś napalm na owsicę XD

Lubiepatrzec

@plemnik_w_piwie uspokój się, lekkie przeziębienie. Wolę napalm! 💀

plemnik_w_piwie

@Lubiepatrzec luzik, twoja sprawa

Ja np. katar przebolewam zwykle bezkuracyjnie, a w trudniejszych przypadkach farmaceuta doradzi jakieś skuteczne gówno.

Ale w takim stanie ostatnią rzeczą jaką bym sobie życzył to doprawić się nieżytu dolnych dróg wydechowych

AdelbertVonBimberstein

@Lubiepatrzec herbata czarna, kardamon, imbir, cytryna lub inny cytrus, goździki, pieprz ziarnisty lub ziele angielskie lub pieprz kubeba, coś dla zrównoważenia kwasowości czyli- miód, cukier, słodzik. Możesz dać to chili jak lubisz.

Wyleczyć może nie wyleczy, ale na pewno w jakimś stopniu wspomoże odporność i zadba o dobre nawodnienie.

Lubiepatrzec

@AdelbertVonBimberstein all I can do is herbata z cytryno 🍋

¯⁠\⁠_⁠(⁠ツ⁠)⁠_⁠/⁠¯

ciszej

@Lubiepatrzec ja w tym roku pokonałam zatoki, nie pomagały sauny, wygrzewanie, inhalacje, tabletki, lekarze, nawet antybiotyk - musiały boleć przynajmniej raz do roku i koniec.


Pomogła woda morska, taka w aerozolu - mam jeden spray izotoniczny który stosuje 2x dziennie i jeden hipertoniczny który używam gdy coś się dzieje. Polecanko bo to na prawdę działa!


Nie jest idealnie ale problem został opanowany xd

Lubiepatrzec

@ciszej kiedyś stosowałem wodę morską na zatkany nos i mam wrażenie, że to faktycznie jest dobry specyfik a świadomość tego, że jest to naturalny produkt tylko dodaje atrakcyjności, bo po co pakować w siebie jakąś chemię jak można sobie psiknąć słoną wodę.

Lubiepatrzec

@ciszej dobrze, że mi przypomniałaś temat wody morskiej, bo dzisiaj sobie kupiłem i psiknąłem parę razy i mam wrażenie, że od razu jest lepiej.

Zaloguj się aby komentować

#jedzenie

Kasztany jadalne se kupiłem w Lidlu na promce i se teraz jem ☺️
Lubiepatrzec userbar
5dc7c576-f418-4bdb-b372-9ead82af69fb
SuperSzturmowiec

dobre to? bo ja kupiłem suszone i twarde w uj i nie da się tego zbytnio jeść no chyba że się chce mieć gebis.

nie wiem czy specjalnie jechać czy se poczekać i jutro kupić wieczorem

Lubiepatrzec

@SuperSzturmowiec No mi to smakuje. Sa lekko słodkawe i uważam że to smaczne jedzonko.

Lubiepatrzec

@SuperSzturmowiec ja 15 minut gotowałem w gorącej wodzie a potem wsadziłem do pieca też na 15 minut i wyszły spoko chociaż w piecu powinienem trzymać je krócej bo się troszeczkę przesuszyły

ciszej

@Lubiepatrzec to od tego chodzenia po lesie tak Ci się pomieszało w głowie, następna będzie kora z drzewa

Lubiepatrzec

@ciszej dziką marchew i zielone liście lipy już jadłem, więc wszystko możliwe 😉

ciszej

@Lubiepatrzec hmm lipa to do picia, ale żeby jeść? Aż sobie o takich leśnych poziomkach pomyślałam, eh trzeba czekać do lata xd

GrubyHenryk

@Lubiepatrzec to je trzeba piec? Ostatnio nazbierałem i zjadłem na surowo

Lubiepatrzec

@GrubyHenryk no chyba trzeba ¯⁠\⁠_⁠(⁠ツ⁠)⁠_⁠/⁠¯

Pierwszy raz jadłem i w internecie pisali aby jakoś obrobić temperaturą.

GrubyHenryk

@Lubiepatrzec cholibka, dobrze, że więcej tego nie zjadłem

Zaloguj się aby komentować

#gotujzhejto

W którym momencie najlepiej dodać śmietanę do zupy pomidorowej?
Lubiepatrzec userbar
809d7251-bdf1-40a2-817c-89bdb2e29eba
lagun

Ja jeszcze do śmietany dodaje łyżkę mąki, zupa wówczas fajnie gęstnieje

koszotorobur

@lagun - abominacja (╯°□°)╯︵ ┻━┻

To lepiej dodaj więcej śmietany ( ͡° ͜ʖ ͡°)

lagun

@koszotorobur ale to ma być pomidorowa a nie sos do śledzi

plemnik_w_piwie

@Lubiepatrzec gotujesz wchuj litrów rosołu.

Większość rozlewasz do pojemników i mrozisz.

Jedna porcja zostaje.

Zagotowujesz ją, dodajesz przecier i przypraw, zagorowujesz.

Do słoika, najlepiej po przecierze wrzucasz lychę śmietany 18%. Do niej dodajesz 2 łyżki gotującej się zupy, zakręcasz słoik i trzepiesz jak gruchę 1grudnia. Otwierasz, dolewasz kolejne kilka łyżek gotującej się zupy, powtarzasz wytrząsanie. I tak stopniowo rozcienczasz śmietanę gorącą zupą, aż zacznie parzyć w rękę. Wtedy do zupy wlewasz śmietanę, mieszasz by rozprowadzić i wyłączasz zupę. Bon apetit.

koszotorobur

@plemnik_w_piwie - już widzę jak ktoś tak hartuje kilka razy - tylko chyba ktoś z OCD

Lubiepatrzec

@koszotorobur używam słodkiej i ona się nie warzy.

wonsz

Uwielbiam taką gęstą 22% dwie-trzy łyżki na środek talerza, wtedy zagarniam po trochu z zupą, na łyżce jest gorąca zupa i zimna śmietana, robi robotę

Zaloguj się aby komentować