#gotujzhejto

W którym momencie najlepiej dodać śmietanę do zupy pomidorowej?
Lubiepatrzec userbar
809d7251-bdf1-40a2-817c-89bdb2e29eba
PlatynowyBazant20

@Lubiepatrzec po zjedzeniu zupy

Lubiepatrzec

@PlatynowyBazant20 Aaaa ☺️

vredo

@PlatynowyBazant20 Po zjedzeniu zupy, wziąć lejek i nalać se do dupy


vredo

@Gepard_z_Libii Gdzyż to pytanie wydało mi się pytaniem o kwestię smaku, śmietanka robi swoje, też lubię ale nie pytaj ile rosół pieprzę

koszotorobur

@Lubiepatrzec - wyłączyć zupę. Odlać trochę. Do tego odlanego dodać śmietanę. Wymieszać. Wlewać miksturę powoli do reszty gorącej zupy mieszając. Nie gotować.

Gepard_z_Libii

Hahaha dopiero co zjadłem duzego kebaba, you have no power here

entropy_

@Lubiepatrzec teściowa robiła tak, że dodawała śmietanę ale do talerza po nalaniu a nie do garnka. Z każdą zupą tak robiła.

W sumie o tyle mądre, że dłużej można przechowywać xD

koszotorobur

@entropy_ - robię tak jak ugotuję zupy na 2 dni. Bo często wiem, że zupa przeleży w lodówce minimum 3 dni - a jak nie ma w niej śmietany to jest większa szansa, że w lodówce wytrzyma i pięć dni

lagun

Ja jeszcze do śmietany dodaje łyżkę mąki, zupa wówczas fajnie gęstnieje

koszotorobur

@lagun - abominacja (╯°□°)╯︵ ┻━┻

To lepiej dodaj więcej śmietany ( ͡° ͜ʖ ͡°)

lagun

@koszotorobur ale to ma być pomidorowa a nie sos do śledzi

koszotorobur

@lagun - ja tam śmietanę łyżkami bym jadł

plemnik_w_piwie

@Lubiepatrzec gotujesz wchuj litrów rosołu.

Większość rozlewasz do pojemników i mrozisz.

Jedna porcja zostaje.

Zagotowujesz ją, dodajesz przecier i przypraw, zagorowujesz.

Do słoika, najlepiej po przecierze wrzucasz lychę śmietany 18%. Do niej dodajesz 2 łyżki gotującej się zupy, zakręcasz słoik i trzepiesz jak gruchę 1grudnia. Otwierasz, dolewasz kolejne kilka łyżek gotującej się zupy, powtarzasz wytrząsanie. I tak stopniowo rozcienczasz śmietanę gorącą zupą, aż zacznie parzyć w rękę. Wtedy do zupy wlewasz śmietanę, mieszasz by rozprowadzić i wyłączasz zupę. Bon apetit.

koszotorobur

@plemnik_w_piwie - już widzę jak ktoś tak hartuje kilka razy - tylko chyba ktoś z OCD

Lubiepatrzec

@koszotorobur używam słodkiej i ona się nie warzy.

plemnik_w_piwie

@koszotorobur lub ktoś kto lubi gładką, ładną pomidorówkę na kwasnej śmietanie:)

koszotorobur

@plemnik_w_piwie - mi zawsze wychodzi z jednym hartowaniem - jest gładka jak należy

koszotorobur

@Lubiepatrzec - jak słodkiej, to używasz śmietanki a nie śmietany

wonsz

Uwielbiam taką gęstą 22% dwie-trzy łyżki na środek talerza, wtedy zagarniam po trochu z zupą, na łyżce jest gorąca zupa i zimna śmietana, robi robotę

Zaloguj się aby komentować