W którym momencie najlepiej dodać śmietanę do zupy pomidorowej?
@Lubiepatrzec po zjedzeniu zupy
@PlatynowyBazant20 Aaaa ☺️
@PlatynowyBazant20 Po zjedzeniu zupy, wziąć lejek i nalać se do dupy
@vredo japierdolexD
@Gepard_z_Libii Gdzyż to pytanie wydało mi się pytaniem o kwestię smaku, śmietanka robi swoje, też lubię ale nie pytaj ile rosół pieprzę
@Lubiepatrzec - wyłączyć zupę. Odlać trochę. Do tego odlanego dodać śmietanę. Wymieszać. Wlewać miksturę powoli do reszty gorącej zupy mieszając. Nie gotować.
Hahaha dopiero co zjadłem duzego kebaba, you have no power here
@Lubiepatrzec teściowa robiła tak, że dodawała śmietanę ale do talerza po nalaniu a nie do garnka. Z każdą zupą tak robiła.
W sumie o tyle mądre, że dłużej można przechowywać xD
@entropy_ - robię tak jak ugotuję zupy na 2 dni. Bo często wiem, że zupa przeleży w lodówce minimum 3 dni - a jak nie ma w niej śmietany to jest większa szansa, że w lodówce wytrzyma i pięć dni
Ja jeszcze do śmietany dodaje łyżkę mąki, zupa wówczas fajnie gęstnieje
@lagun - abominacja (╯°□°)╯︵ ┻━┻
To lepiej dodaj więcej śmietany ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@koszotorobur ale to ma być pomidorowa a nie sos do śledzi
@lagun - ja tam śmietanę łyżkami bym jadł
@Lubiepatrzec gotujesz wchuj litrów rosołu.
Większość rozlewasz do pojemników i mrozisz.
Jedna porcja zostaje.
Zagotowujesz ją, dodajesz przecier i przypraw, zagorowujesz.
Do słoika, najlepiej po przecierze wrzucasz lychę śmietany 18%. Do niej dodajesz 2 łyżki gotującej się zupy, zakręcasz słoik i trzepiesz jak gruchę 1grudnia. Otwierasz, dolewasz kolejne kilka łyżek gotującej się zupy, powtarzasz wytrząsanie. I tak stopniowo rozcienczasz śmietanę gorącą zupą, aż zacznie parzyć w rękę. Wtedy do zupy wlewasz śmietanę, mieszasz by rozprowadzić i wyłączasz zupę. Bon apetit.
@plemnik_w_piwie - już widzę jak ktoś tak hartuje kilka razy - tylko chyba ktoś z OCD
@koszotorobur używam słodkiej i ona się nie warzy.
@koszotorobur lub ktoś kto lubi gładką, ładną pomidorówkę na kwasnej śmietanie:)
@plemnik_w_piwie - mi zawsze wychodzi z jednym hartowaniem - jest gładka jak należy
@Lubiepatrzec - jak słodkiej, to używasz śmietanki a nie śmietany
Uwielbiam taką gęstą 22% dwie-trzy łyżki na środek talerza, wtedy zagarniam po trochu z zupą, na łyżce jest gorąca zupa i zimna śmietana, robi robotę
Zaloguj się aby komentować