#jedzenie #gotowanie #mollgotuje
@moll
@wyborny smak niewiele inny od piekarnikowego na wolnym pieczeniu za to "konsystencja" mięsa zdecydowanie na plus
@moll Wygoda chyba tez trochę większa. Chociaż to już kwestia preferencji.
@wyborny większa. I lepsze naczynie do grzania i przechowywania. Będę częściej robiła.
Jeszcze muszę spróbować to drugie wolne gotowanie, bo jest jeszcze wolniejsze na 11h minimum
@moll I tak Cię przebiję, chociaż to nie bitwa. 48h będę gotował. xD
@wyborny pokaż potem rezultaty. Co chcesz tyle męczyć?
@moll Mostek wołowy. Solanka 5 dni, SV 48h 68 st. C i na koniec wędzenie.
@wyborny brzmi dobrze
To teraz wysyłam na PW adres paczkomatu. Jak już upieczona
@splash545
@Gepard_z_Libii Nie spodziewałem się podkładu muzycznego do łopatki xd
@Gepard_z_Libii
@splash545 Panie to już nie jest mięso, to cud, metafizyka…
@Gepard_z_Libii nic piękniejszego dzisiaj nie zobaczymy na Hejto 😅
Jakbys chciala nastepne dziecko bez porodu itp to zglaszam sie do adopcji.
@ErwinoRommelo zapamiętam
@moll Aha
Dzielisz po kawałku na talerzyk?
Nie wiem ile talerzyków mam zabrać.
@Mr.Mars nie wiem czy mięsa na te wszystkie talerzyki wystarczy. To był kawałek koło kilograma tylko, bo testowo
@moll wyjdź za mnie. Umiem w łóżku jak ty w kuchni
@grzyp-prawdziwek za późno!
@grzyp-prawdziwek W sensie długo, wolno i za mało bulionu, a do tego trzeba obracać, żeby coś z tego wyszło?
@grzyp-prawdziwek W sensie za mało płynów, kość na wierzchu i obracasz się co chwila o 180stopni?
@Mynameis60 Przepraszam, nie spojrzałem ale i tak zostawie
@Dildorsz tu nie ma żadnej kości...
Komentarz usunięty
@UmytaPacha
@UmytaPacha Ostatnio dziwnie się zachowujesz.
@JaktologinniepoprawnyWTF zawsze się tak zachowuję gdy widzę dobre jedzonko
@UmytaPacha Ale nie tak.
"specyficzny zapach łobudził nie tyko Paszke, łobudził też ządze, łobrzydliwe homoseksualne żądze"
@JaktologinniepoprawnyWTF one som gastronomiczne i wcale nie tak obrzydliwe!
@moll Myślałem, że to jakaś wrzutka @Walenciakowa z ukrainy i rusek w błocie xd.
@JaktologinniepoprawnyWTF dziękuję
@moll no i co ja mam teraz zrobić? muszę iść jutro kupić mięso. Teraz proszę mi tu podać jakich przypraw użyłaś i jak te pyszności przygotowałaś.
@Hoszin na 2 takie kawałki łopatki (po ok 1kg każdy) wyszła mi marynata z całego słoiczka pasty grzybowej (same grzyby, takie rozdrobnione na papkę), 2 łaskie łyżeczki soli, łyżeczka słodkiej papryki, pół łyżeczki wędzonej papryki, 1/3 łyżeczki pieprzu czarnego i tyle samo kolorowego, łyżeczka mieszanki zioła zamiast soli.
Tym wysmarowalam mięso, jeden kawałek od razu odpiekłam. Drugi zamarynowałam ponad dobę.
Pieczenie: naczynie żaroodporne, wlać 300 ml bulionu grzybowego. Góra-dół 140 stopni 2h, potem odkryłam, oblałam marynata z dna i jeszcze 20 minut, ale temperatura 200 stopni
Wolne gotowanie: 5,5h w wolnowarze (temperatura raczej nie przekraczała 70-80 stopni, niestety mój nie wyświetla jaka wartość), też podlałam jakieś 300ml grzybowego. Ponieważ mało płynu, to gdzieś po 2,5h otworzyłam, obróciłam mięso i zamknęłam
Buzię widzę w tym mięsu
Nie szukasz męża? Umiem jeść, więc się nie zmarnuje
@Xax znalazłam dawno temu i on ma dokładnie takie same umiejętności w tym zakresie
Dlaczego nie w szybkowarze?
@Mirin bo na wolnym ogniu
I co że pięknie wyszła, najważniejsze jak smakuje a tu brak tych informacji
@Nulia jakby nie smakowało to bym się nie chwaliła. Trudniej zrobić ładne i smaczne niż tylko smaczne
@moll wyglada rewelacyjnie!!!
@GtotheG dziękuję
Zaloguj się aby komentować