@wyborny 5,5h wolnego gotowania. Trochę za mało bulionu miałam i po 2,5h obracałam o 180 stopni w garze. Ale łopatka wyszła pięknie

#jedzenie #gotowanie #mollgotuje
1596741d-0ae8-4f23-930b-7bbabb900df8
wyborny

@moll Pięknie wygląda.

moll

@wyborny smak niewiele inny od piekarnikowego na wolnym pieczeniu za to "konsystencja" mięsa zdecydowanie na plus

wyborny

@moll Wygoda chyba tez trochę większa. Chociaż to już kwestia preferencji.

moll

@wyborny większa. I lepsze naczynie do grzania i przechowywania. Będę częściej robiła.


Jeszcze muszę spróbować to drugie wolne gotowanie, bo jest jeszcze wolniejsze na 11h minimum

wyborny

@moll I tak Cię przebiję, chociaż to nie bitwa. 48h będę gotował. xD

moll

@wyborny pokaż potem rezultaty. Co chcesz tyle męczyć?

wyborny

@moll Mostek wołowy. Solanka 5 dni, SV 48h 68 st. C i na koniec wędzenie.

moll

@wyborny brzmi dobrze

splash545

To teraz wysyłam na PW adres paczkomatu. Jak już upieczona

splash545

@Gepard_z_Libii Nie spodziewałem się podkładu muzycznego do łopatki xd

moll

@Gepard_z_Libii 

Gepard_z_Libii

@splash545 Panie to już nie jest mięso, to cud, metafizyka…

Sezonowiec

@Gepard_z_Libii nic piękniejszego dzisiaj nie zobaczymy na Hejto 😅

ErwinoRommelo

Jakbys chciala nastepne dziecko bez porodu itp to zglaszam sie do adopcji.

moll

@ErwinoRommelo zapamiętam

Mr.Mars

@moll Aha


Dzielisz po kawałku na talerzyk?


Nie wiem ile talerzyków mam zabrać.

moll

@Mr.Mars nie wiem czy mięsa na te wszystkie talerzyki wystarczy. To był kawałek koło kilograma tylko, bo testowo

grzyp-prawdziwek

@moll wyjdź za mnie. Umiem w łóżku jak ty w kuchni

moll

@grzyp-prawdziwek za późno!

Mynameis60

@grzyp-prawdziwek W sensie długo, wolno i za mało bulionu, a do tego trzeba obracać, żeby coś z tego wyszło?

Dildorsz

@grzyp-prawdziwek W sensie za mało płynów, kość na wierzchu i obracasz się co chwila o 180stopni?

Dildorsz

@Mynameis60 Przepraszam, nie spojrzałem ale i tak zostawie

moll

@Dildorsz tu nie ma żadnej kości...

JaktologinniepoprawnyWTF

@UmytaPacha Ostatnio dziwnie się zachowujesz.

UmytaPacha

@JaktologinniepoprawnyWTF zawsze się tak zachowuję gdy widzę dobre jedzonko

JaktologinniepoprawnyWTF

@UmytaPacha Ale nie tak.

"specyficzny zapach łobudził nie tyko Paszke, łobudził też ządze, łobrzydliwe homoseksualne żądze"

moll

@JaktologinniepoprawnyWTF one som gastronomiczne i wcale nie tak obrzydliwe!

JaktologinniepoprawnyWTF

@moll Myślałem, że to jakaś wrzutka @Walenciakowa z ukrainy i rusek w błocie xd.

moll

@JaktologinniepoprawnyWTF dziękuję

Hoszin

@moll no i co ja mam teraz zrobić? muszę iść jutro kupić mięso. Teraz proszę mi tu podać jakich przypraw użyłaś i jak te pyszności przygotowałaś.

moll

@Hoszin na 2 takie kawałki łopatki (po ok 1kg każdy) wyszła mi marynata z całego słoiczka pasty grzybowej (same grzyby, takie rozdrobnione na papkę), 2 łaskie łyżeczki soli, łyżeczka słodkiej papryki, pół łyżeczki wędzonej papryki, 1/3 łyżeczki pieprzu czarnego i tyle samo kolorowego, łyżeczka mieszanki zioła zamiast soli.


Tym wysmarowalam mięso, jeden kawałek od razu odpiekłam. Drugi zamarynowałam ponad dobę.


Pieczenie: naczynie żaroodporne, wlać 300 ml bulionu grzybowego. Góra-dół 140 stopni 2h, potem odkryłam, oblałam marynata z dna i jeszcze 20 minut, ale temperatura 200 stopni


Wolne gotowanie: 5,5h w wolnowarze (temperatura raczej nie przekraczała 70-80 stopni, niestety mój nie wyświetla jaka wartość), też podlałam jakieś 300ml grzybowego. Ponieważ mało płynu, to gdzieś po 2,5h otworzyłam, obróciłam mięso i zamknęłam

irbis9

Buzię widzę w tym mięsu

Xax

Nie szukasz męża? Umiem jeść, więc się nie zmarnuje

moll

@Xax znalazłam dawno temu i on ma dokładnie takie same umiejętności w tym zakresie

Mirin

Dlaczego nie w szybkowarze?

moll

@Mirin bo na wolnym ogniu

Nulia

I co że pięknie wyszła, najważniejsze jak smakuje a tu brak tych informacji

moll

@Nulia jakby nie smakowało to bym się nie chwaliła. Trudniej zrobić ładne i smaczne niż tylko smaczne

GtotheG

@moll wyglada rewelacyjnie!!!

moll

@GtotheG dziękuję

Zaloguj się aby komentować