#chleb
Pff, wystarczy do babci pojechać, to przez parę dni będziesz kartony i skrzynie ze słojami nosił
@Ciuplowski To już swoją drogą, jak piekę na raz więcej to do namnożenia zakwasu biorę zwykły litrowy słój
@GazelkaFarelka tzw. zwykły litrowy słój o pojemności 0,9l
ja tam biorę słoik po ogórkach za darmo
@GazelkaFarelka Ale zakwas chyba musi oddychać, prawda? Ja zamiast tej zakrętki przykrywam podziurawionym ręcznikiem papierowym.
@Pan_Buk Nie musi
@Pan_Buk czytałem, że przez ścierkę, papier itp razem z kurzem mogą wlecieć zarodniki i bakcyle które nam mogą popsuć zakwas. Wystarczy nie dokręcać na maksa zakrętki żeby gaz się swobodnie ulatniał i będzie dobrze.
@Pan_Buk fermentacja jest procesem beztlenowym, nie musi.
@GazelkaFarelka
kraftowe słoiczki XDDDDDDDDDDDDDD
@GazelkaFarelka ej ale otagowałbyś mnie co? xD albo wrzucił linka do mojego słoiczka za 80 PLNów xD
@l__p nie mogłam sobie przypomnieć kto to wrzucał
@GazelkaFarelka ja mam jakieś zakręcane, randomowe plastikowe opakowania po czymś za zero złotych
@GazelkaFarelka to słoik po majonezie już jest zły? xD
Zaloguj się aby komentować