Ciasto wyśmienite, takiej konsystencji, chrupkości i delikatności oraz smaku jeszcze nie jadłem
Skladniki - sos sama śmietanka, wołowina z cebulka w sosie bazyliowym z papryka, grubo krojona czerwon cebula, grillowany karczoch, czarne oliwki, mozarella, ser gouda wasabi i parmezan.
Musze to zapamiętać
#hejtopizza #pizza #relaks #chillout
@Bankrut.pl no takiej to żech nie widzioł jeszcze
@Bankrut.pl dosłownie każda picka od Ciebie ma przysmalone bąble, to tak ma być? Jakby co to bym ojebała ze smakiem wiec to nie krytyka xD
@yeebhany tak ma być
@yeebhany Tak ma być
@Bankrut.pl prawdziwe bąble. Cykalabym sie je jesc bo rakotworcze sa
jak ja Cię hejto i love jednocześnie. przez Ciebie też kupiłam Ferrari. na jakich ustawieniach pieczesz?
@kokosowa_sniezka O widzisz, mam nadzieje, że bedziesz zadowolona z wypieków
Co do ustawień to cały czas szukam idealnych.
Co do temp daje na maxa ile bozia dała albo ciut mniej żeby w odpowiednim momencie dokręcić na Max.
Staraj się aby piecyk podczas pieczenia był cały czas w trybie pracy a grzałka rozgrzana do czerwoności.
Możesz oszukiwać termostat podnosząc pokrywę np. podczas wygniatania placka żeby się rozgrzała, potem zamknij na chwile przed wrzuceniem placka żeby kamień dostał temp.
Aktualnie piekę w dwóch etapach ze względu na to, ze jak za długo trzymam placka na tych łopatkach (sos, skladniki, brzegi oliwa) to mi się placek do nich przykleja i podczas zrzucania do pieca moza nawet zepsuć placka.
Dlatego wrzucam pizke z samym sosem i ustawiam timer jak na zdjeciu, wyjmuję z pieca i dodaje wszystkie skladniki oraz smaruje brzegu oliwa. Po wrzuceniu z powrotem pieke około 40-50 i obracam, znowu 40-50 aż do skutku, raczej na oko ale wrzucam timer i ustawiam nie cała 1.
Wszystko jest do wyczucia, daj znac jak wyszło, w razie pytan może coś pomogę. A jak znajdziesz idealne ustawienia to poproszę
Full wypas!
@fiveoglock Potwierdzam
@Bankrut.pl Przekonałeś mnie, że mam ochotę na pizzę.
@Mr.Mars Trudno o coś bardziej wciągającego niż pizka
ta śmietana jako sos brzmi ciekawie, następnym razem spróbuję, jak będę robił
@def To były pierwsze eksperymenty z sama śmietanka bo trochę improwizowałem. Polecam zrobic sos carbonara na śmietance, z boczkiem i cebulkA oraz patmezanem, można dodac jogurtu typu greckiego
@Bankrut.pl jaka smietana konkretnie?
@pszemek No właśnie śmietanka pierwsza z brzegu, zwykła improwizacja. Mogłaby być ciut gęściejsza. Można samemu to zrobic ale jak bym się już bawił to pewnie zamieniła by się w carbonare lub sos truflowy
taka capriciosa z sosem bazyliowym i wołowina zamiast szynki. Muszę spróbować ale zabawy więcej niż normalna.
psss... podobne piecyki mamy sądząc po efekcie
@Yaas Bardzo ładna
@Bankrut.pl lubię pizze na śmietanowym sosie, a tu jeszcze widzę dodatki, które bardzo mi leżą. Pyszności.
Bardzo oryginalna kompozycja składników 😀
Zaloguj się aby komentować