Właśnie nastąpiła degustacja domowego boczusia wędzonego. Peklowany tydzień w worku próżniowym z dodatkiem czosnku i liścia laurowego, wędzony 3h i parzony do osiągnięcia 72 stopni w środku. Ideolo mięsko na takie chłodne jesienne dni.

#gotujzhejto #jedzenie
dildo-vaggins userbar
d94102ca-36b2-4805-a71e-3cfffcd69c57
MiernyMirek

@dildo-vaggins ale tłusty, daj trochę

6502

@dildo-vaggins Kruci, aż zgłodniałem. Pięknie wygląda.

BoJaProszePaniMamTuPrimaSorta

@dildo-vaggins ja pierdole, sam tłuszcz xD

wonsz

@BoJaProszePaniMamTuPrimaSorta wędzona słonina to czysta zajebistość, a ze śladowym dodatkiem mięska tym bardziej.


Takie "boczki" potrafiły na półce leżeć w cenie niższej niż słonina czy podgardle.

DiscoKhan

@BoJaProszePaniMamTuPrimaSorta to jest boczek, czego się niby spodziewasz? Mięsa jak z łopatki? Xd

BoJaProszePaniMamTuPrimaSorta

@wonsz totalnie obrzydliwe. Mięso to ma być mięso, a nie smalec.


@DiscoKhan no nie wiem, może mięsa? Mój ojciec też wędzi, więc widziałem mięso w boczu. Kurwa, nawet sklepowe potrafią mieć więcej mięsa.

DiscoKhan

@BoJaProszePaniMamTuPrimaSorta jak świnie niedokarmione to takie są rezultaty, bieda w kraju, nawet świnie najedzone nie chodzą.

BoJaProszePaniMamTuPrimaSorta

@DiscoKhan mięso > tłuszcz. Lepiej zjeść mniej i lepszej jakości, niż zapychać się syfem.

DiscoKhan

@BoJaProszePaniMamTuPrimaSorta smalczyk na zimę bardzo zdrowo jest podejść.


Na wszystko jest pora i czas panie kochany.

BoJaProszePaniMamTuPrimaSorta

@DiscoKhan obrzydliwe. Lepiej zjeść mięso.

dildo-vaggins

@BoJaProszePaniMamTuPrimaSorta Spij słodko hejterze, u mnie się już nie wypowiesz :)

wonsz

@BoJaProszePaniMamTuPrimaSorta słonina słoikowa z przepisu kwasiora to u mnie schodzi na pniu

cebulion

@dildo-vaggins kirwa elegancka robota

TrocheToBezSensu

@dildo-vaggins Wygląda świetnie

adikb

Do takiego boczusia nic tylko czysta wódeczka (może być na ziemniakach albo na zbożowa - co kto lubi) schłodzona, ale nie zmrożona. Do tego ogórek kiszony i można imprezować do rana. Styl mocno wschodnio-europejski.

Zaloguj się aby komentować