Dziś mam dla Was mega przepis na świetnego domowego KEBABA
Mięso wołowe jak słynna "kula mocy", bułka w typie pita z sezamem, chrupiąca surówka i sos czosnkowy- niebo w gębie!
Cenowo; ok 24zł za 4 takie bułki / Czasowo: 1,5h. Mięso jest mrożone więc spokojnie- nie trzeba wszystkiego zjadać od razu
Co tu dużo pisać- zapraszam do oglądania (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■) i subowania #mickiewiczgotuje
PS: dopiero raczkuję więc wszelkie uwagi mile widziane
#gotowanie #gotujzhejto #jedzenie #tworczoscwlasna
Ale mi smaka narobiłeś. Dostane takie mięso w biedrze?
@StarozytnyKosmita to zwykła mielona wołowina właśnie z biedry ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@3zlotenagodzine czy pokrojenie takiego zamrożonego na kamień mięsa jest bardzo upierdliwe? Bo wygląda zajebiście, ale czuję, że mógłbym pociąć sobie żyły próbując to kroić
@rakokuc spora część nagrania z tej czynności jest wycięta, bo trochę to zajęło
Wołam doceniających mój poprzedni wpis, może się Wam spodoba:
@Parasyte @ronald-nie-kumam @Dora @Matir @Letara @gandzia @tekon @Tysiakovsky @HardyKosciej @xepo
@rakokuc @BronislawCzevak @Nickosky @Skitarii @Peregrin @galiwar7 @Unmonitoredalias @e5aar @PlatynowyBazant20 @Schaenath @Cybulion @Juicy @bagela @Pan_Kielonek @Hospodar @hermes600 @Xax
@Geratius @Belizariusz @kodyak @adrianekkk1990 @UkradliMiNick @cyberpunk @10minutesaccount @mn23 @Gamtaro2 @AndrzejZupa @kzyh @skenay @Okrupnik @Laryngoskop @patrryk @pawllo14 @Jurajski_Huncwot
@rlz1 @Zgrywajac_twardziela @Najmniejsza_linia_oporu @kiko @sadboy_seeker @RogerThat @panna_marianna
@DyG @Ist @SzimiSzimiJej @szymek @krzysztof-k-d @tuvitob @Irbis1976 @3t3r @Sloik2078 @jata12 @Betonowy_Makaron @patolog @Foxington @solly @ivaldir @qwlghm @konrad1 @justypl @dawid131 @Lime @BlueTony @RedDucc @Frus @Szuuz_Ekleer @eric2kretek @BettyLou @lluke @taoek82 @OogiBoogi @C-Boolion @sraty-pierdaty @Akilles @UbogiKrewny @grv @Balbina @gumbrew @MasterChef @Quake @schweppess
@3zlotenagodzine idę spać (╯ ͠° ͟ʖ ͡°)╯┻━┻
@3zlotenagodzine wczoraj miałem rozkminę, że w Montrealu nie mogę znaleźć dobrego kebaba, więc muszę zrobić sam, a dziś dostaję przepis - ale fart
@3zlotenagodzine ale zajebisty patent na mięsko. Dzięki!
Robię bardzo podobnie, ale zamiast oregano dałbym tymianku, co wydaje mi się, że jest jednym z tych składników który nadaje ten specyficzny smak kebsowi, przynajmniej dla mnie, no kumin (nie pomylić z kminkiem) także. Eksperymentować polecam i dobrać pod siebie, bo jak dobrze zrobiony, to ten sklepowy się umywa
@3zlotenagodzine a przyprawy i gramatury produktów to gdzie znajdę? Ja do mięsiwa to lubię cynamonu dosypać.
Zaloguj się aby komentować