Witajcie!
Z racji tego że ceny burgerków osiągają jakieś chore poziomy postanowiłem zrobić coś samemu, a mój wybór padł na Zingera z KFC. W sieciówce można go dostać za 21,99zł, czyli trochę dużo jak za kanapkę o gramaturze 175 g xD
Połączyłem więc w całość przepis na świetną bułkę do burgerów, prosty sos majonezowy jak w oryginale i mięso w kapitalnej panierce, no i wyszło mi to:
- bułka ok. 200g
- mięso w panierce 250g
- sos majonezowy + 3 liście sałaty
Łącznie będzie coś koło
450-500g dużej buły z kawałem mięcha-
prawie 3 razy większe od oryginału. Cenowo- ok 24zł za 2 burgery + ok 2h roboty... No ale było warto (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Zapraszam do
oglądania ( ͡° ͜ʖ ͡°) i subowania #mickiewiczgotuje
PS: masz jakieś uwagi? Pisz śmiało! Dopiero raczkuję
Napisy już się dodają
(pół kg kurczaka- 9zł, mąka ok 4zł, przyprawy 2zł, olej 5zł, mleko 1zł, jajko 1zł sałata 1zł (użyłem tylko 6 liści/cała 5zł) + majonez 2 łyżki 50gr (xD) + łyżeczka soku z cytryny i 1/7 kostki drożdzy )
#jedzenie #gotowanie #gotujzhejto #tworczoscwlasna