Tak mi sie to zdjecie spodobało aż mam je na tle.
Ramen na bulionie wołowym, zdjęcia z wczoraj jeden bez jaja drugi z jeden z świnka drugi z kurką, nie chciało mi sie piec boczku ani robić szarpanej wołowiny bo mi i kobiecie w sumie smakuje w tym wydaniu
@mBank ale jajko to chyba marynowane do ramenu?
Ramen ze schabowym?
@m_biauek ta, moja jak ma jeść marynowane to nie je go wcale wiec jest wersja z sichimi
@GazelkaFarelka
Chodzi o ten w panierce ? Kotlet z kurczaka tzw. Shio Ramen - strikte w tej kuchni używa sie indyka ale większość restauracji w Polsce cisnie na kurczaku w panko tj u mnie w pracy
Dodalem Cie do obserwowanych. Kocham ramen ale nie mam gdzie go jesc w okolicy
@Romanzholandii Jestem z WWA, pracowałem w wielu z stron azjatyckich restauracjach i z mojego doświadczenia i w sumie byłych prac mogę polecić Ci jak odwiedzisz Warszawę:
Arigato Ramen Shop,
Gruba Ryba
W obu byłem pracownikiem przewinęło sie tego więcej ale te dwa miejsca mogę polecić z czystym sumieniem !
@mBank zaciekawiłeś mnie tymi kotletami w rosole, muszę spróbować
@zjadacz_cebuli tu nawet masz z poprzedniej mojej pracy Ramen z kotletem zobacz nawet i ogórek sie znalazł
@mBank zjadłbym taki ramen w wersji polskiej ༼つ ◕_◕ ༽つ
@krokodil3 Cała magia ramenu tkwi w bulionie, jeżeli zredukujesz sobie dobrze rosołek żeby był intensywny uzyskasz swój Polski Ramen
Ramenow na dany moment jest rożna gama restauracje niektóre nawet robia zwykły rosół dodając do niego ciemny sos sojowy i srirache, podgrillowanego kurczaka i jest to rzekomo Ramen tak wiec na obecne czasy można sie pogubić.
Ja robiąc rosół w domu w garze 10L zostaje mi 5L bulionu który jem, używam do gotowania. Niektórzy z 10 redukują na 3/4 a gdy robię Ramen redukuje na 3L z 10
Zaloguj się aby komentować