W końcu udało się zdobyć wszystkie składniki do japońskiego omleto-placka: japoński majonez Kewpie, sos do okonomiyaki i płatki suszonej ryby bonito. Wyszło smacznie.
#gotujzhejto #jedzenie #kuchniaazjatycka
https://www.justonecookbook.com/negiyaki/
f47bdfc7-46d5-4a62-89a6-38d9fad2e1dc
rakokuc

Byłoby jeszcze lepsze, gdyby podmienić majonez na Winiary ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Dziwen

@SilverMonkey a w sumie to japoński też pewnie jest ok. Ważne, że nie Kielecki. xd

pszemek

@rakokuc Winiary? Jebać Nestle.

rakokuc

@pszemek no jebać, tylko co z tego? Nie widzę sensu w strzelaniu w Słońce z pistoletu na wodę, żeby się lepiej poczuć.

SilverMonkey

Jak rozpętałam kolejną wojnę majonezową...

ColonelWalterKurtz

Wow. Wygląda super. Rozumiem, że przepis z podlinkowanej strony?

bishop

Jak ten Kewpie? Kolega mówił, że paskudny.

Sos do okonomiyaki polecasz? Bo robiłem kiedyś z przepisu topgar i tam chyba mieszałem keczup z sosem sojowym i w sumie był dobry.

SilverMonkey

@bishop majonez faktycznie jest inny niż nasze, bardziej jajeczny i kwaskowy, ale nie octowy tylko cytrynowy. Sos okonomi w wersji domowej ma jeszcze w składzie sos Worcestershire. Ja mam ten polecany w przepisie sklepowy i oba smaki razem z majonezem pasują mi jako dodatek do tego dania.

Felonious_Gru

@SilverMonkey

japoński majonez Kewpie,

Lepszy niż kielecki?

SilverMonkey

@Felonious_Gru o gustach ponoć się nie dyskutuje, ale według mnie nie

Zaloguj się aby komentować