Przyniosłem ostatnio te crunchipsydo roboty i dałem paru brytolom do spróbowania. Śmiesznie było obserwować zwarcie w ich mózgu na widok chipsów nie o smaku cheese&onion czy soli z octem
Najśmieszniejsze że te osoby, które najbardziej zdezorientowane były, były z teamu, który zajmuje się opracowaniem receptur przypraw do chipsów na brytyjski rynek.....
Tylko nie dawaj im z Aldi chipsy o smaku chili limonka bo to jest kurwa narkotyk
@RACO Są takie na brytyjskim rynku.
Czikala czikata
Tak sobie teraz pomyślałem że może zainicjowałem rewolucję na rynku chipsów w UK i nagle się pojawią nowe, intensywniejsze smaki Walkers. Jak ktoś z Was mieszka na wyspach i za rok, dwa zobaczy wcześniej niespotykane smaki pamiętajcie że to dzięki mnie !
@HolQ ej ale prawn cocktail extreme sa dobre
PS ale szakalaka lepsze
@3t3r chyba nie jadłem ich. Średnio przepadam za tym smakiem w normalnej wersji, wiec nie wiem czy by mi podeszły
u niemca to samo
raz w edece w ramach wyjątku znalazłem ostre skrzydełka ale były chujowe i nie ostre
@Half_NEET_Half_Amazing no, chipsów tam mają średnio, ale ogólnie Edeca fajnie wyposażona jak nasze delitakesy. Najbardziej to zwróciłem uwagę na... półkę z żelkami. To co na foto to trochę więcej niż połowa bo w innym miejscu sklepu jeszcze były żelki :d
@HolQ najlepsze czipsiki
@Zielczan ej poważnie - nie wiem czy jadłem kiedykolwiek lepsze
który zajmuje się opracowaniem receptur przypraw do chipsów na brytyjski rynek.....
Cebula dla Polaków, ser, ocet, sól dla smaku i cyk, pora na cs'a.
Raz spróbowałem tych octowych, jak to można jeść?
@RogerThat że smakiem
@RogerThat można. Z chlebem, kiełbasa....ale tylko jeśli masz brytyjski paszport
@HolQ no dziwne to, ale najlepsze, że przecież różne chipsy są dostępne. Np. bardzo smaczne i różnorodne Sensations są w każdym sklepie.
@Budo ale wszystkie są w miarę podobny tonie, jedna główna nuta lekko podbudowana tlem innych smaków. Nie są wg mnie wyraziste i oryginalne. Są przeciętne i jakby robione na jedno kopyto. Robiłem w robocie kilka razy aplikacje przypraw z innych kontynentów i to jest kompletnie inna bajka.
@HolQ Pewnie masz rację. Ja nie jadam chipsów w zasadzie i nie zajmuję się tym profesjonalnie. Jak wiadomo Angole lubią to co już znają
W Polsce też jest szajs pod względem różnorodności smaków. Ser, cebula, sól, papryka i wariacje. Tych nie jadłem bo crunchipsów nie lubię, są dla mnie za grube.
Chyba najwięcej różnorodności wprowadziły kiedyś Flipsy ale to były chrupki i to często w słodkich smakach.
Wiele lat kupowałem tylko Mackies szkockie, teraz nazywają się Taylors.
Byłem tam odbierać wiele lat temu ludzi po pracy i sam kilka zmian zaliczyłem. Smaków mieli od groma, ale dużo ciekawych do Azji szło, podczas gdy na lokalny rynek tylko to co schodziło. Ale i tak były dziwne połączenia, np. whiskey & haggis, haggis & black pepper, żurawina na święta...
Obecnie jako Taylors mają ciekawe opcje, ale nie próbowałem bo rzadko chipsy jem. To tylko te Walkers są nudne i nijakie
@conradowl "....To tylko te Walkers są nudne i nijakie
@HolQ wiesz, Walkers to przecież Laysy
@HolQ xD też przynosiłam czipsy z polish shopu do roboty w UK żeby posmakowali świata
najbardziej się przejechałam kupując "ser & cebula", bo "ser" to zawsze walący chedar psujący cały smak
@UmytaPacha no ale kurde ludzie, którzy opracowują przyprawy do chipsów żeby mieli maindfuck bo cos smakuje inaczej to troszkę inny lvl....nawet jeśli robią przyprawy na brytyjski rynek powinni być w miarę zaznajomieni z innymi smakami. Masakra jakaś. Nie dziwię się że walkersy są jakie są
@HolQ ale w sumie co oni mają do gadania przy opracowywaniu tych przypraw? co wymyślą to będzie wprowadzone?
bo jak coś tylko w labie sprawdzają albo mechanicznie to mnie aż tak nie dziwi
@UmytaPacha "... ale w sumie co oni mają do gadania przy opracowywaniu tych przypraw? co wymyślą to będzie wprowadzone?...." - tak.
@UmytaPacha inaczej. To wygląda tak :
Pepsi: chcielibyśmy ulepszyć receprure chipsów cheese&onion . Żeby były trochę bardziej cebulowe i żeby smak sera był bardziej jak parmezan a nie cheddar
My : ok - potrzymaj nam piwo
My opracowujemy recepture tego co chce dostać klient. Oczywiście oni muszą to zaakceptować. To nie jest tak że " ok mam fajny pomysł zróbmy chipsy o smaku gumy balonowej, może ktoś kupi". Przychodzi klient, mówi że chciałby produkt taki i taki i My staramy się opracować recepture najbardziej zbliżona do tego czego chce
@HolQ no jak anglicy są ograniczeni smakowo to trudno by otrzymywali zlecenia które rozwiną ich smaki : v
@UmytaPacha ( ͠° ͟ʖ ͡°) . Dlatego cieszę się że nie jestem w tym teamie:P szczególnie że jest tam kilka wrednych suk
Komentarz usunięty
Zaloguj się aby komentować