Poranna degustacja z kawą.
#rogale
@GazelkaFarelka z czego jest to wnętrze? Dla mnie wygląda jak jakaś herezja, jakbym babci pokazał, że tam nie ma zmielonego maku to by zawału dostała xD
@DiscoKhan Jest zmielony mak, biały. Poza tym mielone biszkopty, mielone migdały (marcepan), orzechy włoskie, rodzynki, miód i masło.
@GazelkaFarelka rodzynki ( ͠° ͟ʖ ͡°)
@HmmJakiWybracNick Ale zmielone. A czego oczy nie widzą, tego sercu nie żal. Dzieci nie wyczuły
@GazelkaFarelka rozgrzeszony w takim wypadku. Biszkopty bym tylko wywalił w cholerę ale pewnie bez nich konsystencja byłaby nie ta ale i tak brzmi tak, że aż mi ślinka zaczęła cieknąć a ja dopiero po obiedzie jestem xd
Babcia u mnie tego maku drobno nie mieli jakby co, tak na przyszłość dla siebie i dla ciebie mówię ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
@DiscoKhan To nie jest drobno zmielony, po prostu oprócz maku są tam inne wspomniane składniki. Na 400g maku jest 100g zmielonych migdałów, 100g zmielonych orzechów, 140g zmielonych fig, 50g zmielonych rodzynek i 200g zmielonych biszkoptów
@DiscoKhan To nie jest makowiec jakby co tylko rogal marciński
@GazelkaFarelka można remixa zawsze zrobić
@GazelkaFarelka
Wygląda smacznie. Podrzucisz przepis, bądź link do przepisu?
@onomatopeja https://malacukierenka.pl/najlepsze-rogale-marcinskie.html
można sobie uprościć życie i kupić gotowe mielone migdały
a mak gotuję w wodzie a nie w mleku, raz ugotowałam w mleku jak w przepisie i się ścięło i porobiły się farfocle.
@GazelkaFarelka mielone w rogalu, no nie wytrzymie xD
@GazelkaFarelka co to jest to biale z przodu? Jestem slepa.
@GtotheG ząb opa
@GtotheG kawałek lukru
Zaloguj się aby komentować