#gotujzhejto #dieta #gownowpis #pierogi #gotowanie
@Tylko_Seweryn jeśli nie musi być w tym mięsa, spróbuj twarogowo-szpinakowy
@moll o dzięki
@Tylko_Seweryn Znajoma ostatnio robiła z pieczarkami i z serem i wyszły pyszne.
Z ciekawostek to kiedyś w restauracji widziałem pierogi z kaszanka, ale nie odważyłem się spróbować.
@Tylko_Seweryn Najlepsze jakie mi wyszły to przepis według Geslerki i farsz z kaczki.
@Tylko_Seweryn
jak chcesz zaszaleć i masz czas to może zrób po włosku, raviolo con uovo- farsz jest z serkiem ricotta, płynnym żółtkiem, parmezanem gałką muszkatołową (można dodać jeszcze zieleninę: natkę pietruszki/szpinak/miętę). Jako dodatek idealnie sprawdza się masło palone z szałwią. Tylko ostrzegam że to jest ogrom pracy, no ale efektowne
A jak coś prostszego i bardziej polskiego to może farsz z kaszą:
-
kasza gryczana i wątróbka
-
kasza gryczana, twaróg i mięta
Ruskie, ale z twarogiem wędzonym dla odmiany
@Tylko_Seweryn pozdro, z farszem
@Tylko_Seweryn Najlepsze pierogi jakie jadłem i robiłem były z farszem z pieczonej gęsi.
Fajnym pomysłem jest też po prostu szarpana wieprzowina.
Jeśli chcesz zaskoczyć kuchnią wschodu, możesz zrobić gyoza, lub samosy (te ostatnie są smażone, ale farsz z ziemniaków, groszku i garam masala jest przepyszny).
Zaloguj się aby komentować