Takie ustrojstwo kiedyś kupiłem.
Masielnica ze sprytnie pomyślanym pływakiem.
Masło przechowuję dzięki niej poza lodówką, w wodzie, jak dawniej.
Największy plus: miękkie masło dostępne na zawołanie.
Największy minus: miękkie masło dostępne na zawołanie.
#kuchnia #gotowanie #gadzety #olmecpoleca
d00ae8f3-b7f1-40e2-9f72-9508fc9e390c
f1960582-4d82-4b8e-9866-981ea740fb78
837f1ca4-8aaa-4e69-a2dd-2b74d1c155bc
Precell

Daj namiary gdzie to kupic

slynny_skorpion

nigdy. tylko zdrapywanko i rozmasłowywanko.

GazelkaFarelka

@Olmec protip - można po prostu pół kostki wkładać do zwykłej maselniczki i zje się na bieżąco, nie zdąży zjełczeć

Olmec

@GazelkaFarelka mój drugi podbródek uwielbia takie rady.

GazelkaFarelka

@Olmec masło nie tuczy bo jest sycące, chociaż ma dużo kcal to 100 g (700 kcal) na raz nie dasz rady zjeść

natomiast 700 kcal w postaci np. dwóch pączków już bez żadnego problemu idzie wciągnąć

Olmec

@GazelkaFarelka

100 g (700 kcal) na raz nie dasz rady zjeść


nie znasz moich możliwości...

BoJaProszePaniMamTuPrimaSorta

@GazelkaFarelka pierdzielenie. To dodatkowy fat w diecie i głupie 20 g dziennie zrobi różnice w skali miesiąca. Wjebiesz ileś gramów w chleb, nie najesz się tym, a kalorii dostarczasz.

VonTrupka

@Olmec @BoJaProszePaniMamTuPrimaSorta

cztery buły i pół kostki znika jak zaczarowane (´・ᴗ・ ` )

GazelkaFarelka

@BoJaProszePaniMamTuPrimaSorta najem się tym, kromka chleba z masłem, tłusty ser żółty lub jajko lub brie, majonez, jakiś warzyw np. plasterek konserwowego ogórka, kawa i jestem syta do co najmniej 12.00

BoJaProszePaniMamTuPrimaSorta

@GazelkaFarelka tak samo byś się najadła bez tego masła. Fat to fat i trzeba mieć to na uwadze, masła jest na tyle mało e posiłku że nie syci, ale na tyle dużo że w skali miesiąca robi różnicę

Astro

@Olmec dobre. Dobre. Gdzie kupiłeś?

Olmec

@milew myślę, że odcina dopływ powietrza, więc masło jest mniej narażone na utlenianie plus trudniejszy dostęp dla bakterii. Tak na #chlopskirozum

rakokuc

Trzeba skrobać, bo zmarznięte #pdk

Olmec

@rakokuc zawsze skrobię

UmytaPacha

@Olmec ja lubię sobie takie zimne w plastry kroić i zajadać

PlatynowyBazant20

@Olmec zwykła woda czy solanka?

Olmec

@PlatynowyBazant20 zwykła, dobrze wymienić co dwa, trzy dni.

Olmec

@PlatynowyBazant20 ale tak teraz pomyślałem - solanka pewnie nie zaszkodzi, a i pewnie wydłuży czas przechowywania. O ile chcesz słone masło.

PlatynowyBazant20

@Olmec pamiętam babcia w solance moczyła swojskie masło, ale nie wiem czy to był element procesu produkcji czy już sama eksploatacja

Kaczan34

@Olmec ciekawy pomysł z tą wodą, zajebisty mają opis na allegro. Szkoda, że jest zrobione z plastiku, a nie z ceramiki. Ale z drugiej strony niecałe pięć dyszek. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

a1e9c664-0894-497c-914f-9f84a5d3cda5
Olmec

@Kaczan34 z nagrodami, łooo Panie!

AndrzejZupa

Śmieszy mnie to trochę bo u mnie masło schodzi w takich ilościach, że nie zdarzy zjełczeć w maselniczce ( ͡° ͜ʖ ͡°)

jedzczarnekoty

Masło jest twarde jak zapomni się uzupełnić w maselniczce. Ale, mam czarną, światła nie przepuszcza, dostęp powietrza odcina, masło było w niej ostatnio kilka dni (zapomniałem schować przed wyjazdem) i nic mu się nie stało.

Jim_Morrison

Maselniczka jest tania tylko szkoda, że masło znowu stało się polskim złotem.

Stashqo

@Olmec od kiedy przeszedłem na solone masło to trzymam i miesiąc w zwykłej maselniczce i jeszcze nigdy mi nie zjełczało. No ale na słodkie to fajny patent.

Zaloguj się aby komentować