#bojowkapiekarska #pieczzhejto #chleb
@Wagabundowy Piękny.
@Wagabundowy dawaj przepis
@Wagabundowy Świeże bochenisko
Smacznego!
@Wagabundowy Po takiej pięknej bule mogę stwierdzić jedno: bierz ślub zanim się rozmyśli. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Mario_Puzon
Jedyna zmiana to, że trzeba obserwować zaczyn. U mnie był gotowy po 6h w temperaturze 22°
Przepis z książki "Chleb" Jeffrey Hamelman
Uuu, powodzi się widzę. Ja tylko baltonowski #pdk
@Wagabundowy po slubie juz tak chetnie nie pieka i nie gotuja
@Zielonypomidor chłopie, żeń się z nią szybko
@darkonnen Dlaczego?
@Zielonypomidor bo taka żona to skarb. stara się i dba o partnera. po latach docenisz. moja mi nic takiego nie upiecze
@darkonnen No ale to nie mój wpis.
@Wagabundowy
Spore bydle
Chleb też duży
@Zielonypomidor pytałeś. wytłumaczyłem dlaczego
@darkonnen Ale mam się żenić z narzeczoną @Wagabundowy ?
@Wagabundowy Wygląda obłędnie
@dawajMario żeliwna brytfanna, 240°, dwie kostki lodu
@Wagabundowy macie ryflowane dno w tej brytfannie? Jak ja dam wodę do gara z chlebem to mam po prostu przyklejony chleb xd
@Wagabundowy moja stara taki odjebala
niby jest mały, a skurwiel ma kilo czysta. Taki co Glapa mówił, że na bogato, z orzechami. No ale bez rodzynek bo to nie sernik. Zjesz kanapke bez niczego to masz spokój z głodem na 2 godziny
@megawonsz9 brytfanna nagrzewana prawie przez godzinę, jak kostki lodu jej dotkną to od razu parują.
@Wagabundowy Polecam zakup formy do wypieku chleba. Zwykła blaszana albo teflonowa się nie sprawdzą, bo blaszana rdzewieje a teflon odłazi i przykleja się do chleba a to ani smaczne ani zdrowe.
U mnie w domu używamy czegoś takiego firmy Kaiser i sprawdza się idealnie:
A proszę jest i fota z foremkami do chleba.
Ten po lewej to nieudany eksperyment z mąką żytnią. Chlebek po prawej to taki jaki zazwyczaj jadamy czyli pszenno-żytni ze słonecznikiem, siemieniem lnianym, suszoną cebulką itp.
Zaloguj się aby komentować