#gotujzhejto
jak Wy jecie te oliwki potem z tymi pestkami, zupełnie nie rozumiem jedzenia które trzeba jeszcze dodatkowo obierać na talerzu (╯ ͠° ͟ʖ ͡°)╯┻━┻
@slawek-borowy i tu Cię zaskoczę - po obróbce cieplnej jak na załączonym obrazku pestka oddziela się od miąższu perfekcyjnie!
@AndrzejZupa a to mnie teraz zaskoczyłeś
@slawek-borowy spróbuj kiedyś tych jakby w zalewie oliwnej/olejowej (oni w tych opakowaniach trzymają bez oleju, jedynie jakby same oliwki są tym natarte), koniecznie w tym kolorze brązowym (nie czarnym!) są genialne w smaku bo dosyć słone a pestka sama odchodzi
Oliwki właśnie z Turcji przyleciały
@AndrzejZupa A tfu, wolałbym już izraelskie.
@ZygoteNeverborn jeden Rabin powie tak, inny mufti powie siak.( ͡° ͜ʖ ͡°)
@AndrzejZupa co dajesz poza oliwkami i pomidorami? Moja szaksuka bardziej wygląda jak leczo z jajkiem xD
@monke cebula na maśle, oliwa i dużo czosnku, pomidory świeże i z puszki, kolendra, kumin, pieprz, sól. Jak już wbijesz Jajka to skręć palnik, przykryj i daj nawet 10 minut.
@AndrzejZupa szakszuka z oliwkami?
co to za dziwoląg?
@bucz Psssttt...Oni tego nie sprawdzaja! 🙃
@AndrzejZupa włoska kawa w szakszuce?
@AndrzejZupa W jaki sposób kupiłeś te oliwki? Byłem w tym roku w Turcji na wakacjach i tego typu oliwki były genialne, chętnie się dowiem o ich dostępności
@miciek dostępność taka, że to prezent z wakacji w Turcji ¯\_(ツ)_/¯w Przyznaję, dawno tak dobrych nie jadłem. Pestka sama odchodzi.
Zaloguj się aby komentować